Nyílnak a pénzcsapok: milliárdokra pályázhatnak ezek a magyar cégek

Nyílnak a pénzcsapok: milliárdokra pályázhatnak ezek a magyar cégek

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium 50 milliárd forintos forrással hirdette meg a „Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása” című felhívást, melynek keretében a feldolgozóüzemek és kistermelők élelmiszer előállításhoz kapcsolódó kisebb beruházásait támogatja. A tárca most arra hívja fel a figyelmet, hogy egy hónap múlva, augusztus 13. és augusztus 26. között nyílik meg a támogatási kérelmek benyújtásának lehetősége.

A kiírás révén a nagyobb projektekhez képest kevesebb kötelező vállalással, és könnyített feltételekkel juthatnak legfeljebb 200 millió forint támogatáshoz a kisebb élelmiszert előállító vállalkozások. A pályázatokat a mezőgazdasági termékek feldolgozásával kapcsolatosan épületek kialakítására, felújítására, új eszközök, gépek beszerzésére, az új technológiai rendszerek kialakítására, valamint az energetikai korszerűsítésekre is be lehet nyújtani. A fejlesztésekhez kapcsolódóan az alap támogatási intenzitás mértéke 50%, de ez bizonyos esetekben 70%-ig növekedhet. A támogatási összeg 25%-áig, de legfeljebb 50 millió forintig előleg is igényelhető lesz majd a projektekhez. A lehetőség keretei között élelmiszer, bor, takarmány előállítása vagy éppen a mézkiszereléshez, gyapjúfeldolgozáshoz kapcsolódó fejlesztések egyaránt támogathatók. A pályázattal az Agrárminisztérium kifejezetten a kistermelőket célozza, számukra kíván kiemelten előrelépési lehetőséget nyújtani.

Cél a hazai vállalkozások magasabb hozzáadott értékű termékek előállítását célzó, versenyképesebb termelési és termékstruktúrájának kialakítása, a piaci keresletre alapozott fejlesztések megvalósulása. A felhívás és a kapcsolódó tájékoztató anyagok, mellékletek az Agrárminisztérium tematikus weboldalán találhatók.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?