2024. július 16. kedd Valter
Itt az előrejelzés: kegyetlen időjárás várható kedden, erre jó lesz felkészülni

Itt az előrejelzés: kegyetlen időjárás várható kedden, erre jó lesz felkészülni

agrarszektor.hu
Kedden, július 16-án fog tetőzni a hőség, akár 41 Celsius-fok is lehet majd aznap itthon. A meteorológusok ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a hét első napján is rekorddöntés várható.

Továbbra sem lehet búcsút venni a kánikulától és a rendkívül forró napoktól. 2024. július 15-én ráadásul egy 72 éves, 38,5 Celsius-fokos csongrádi rekord dőlhet, amennyiben ennél melegebb lesz. Erre pedig megvan az esély - írta meg az Időkép.hu. A portál figyelmeztetett, hogy a hét legperzselőbb napja azonban a keddi lesz: ekkor országszerte nagyon meleg lesz, 35-41 Celsius-fok közé ugrik majd a hőmérséklet, délkeleten pedig 41 Celsius-fok fölé is kúszhat a hőmérők higanyszála.

A hét hátralevő részében sem lesz az a fogcsikorgató hideg, szerdán és csütörtökön 30-38 Celsius-fok között fog ingadozni a hőmérséklet, péntek-szombatra azonban végre az alföldi régiókban is enyhülni fog pár fokkal a tikkasztó hőség: pénteken már "csak" 30-36 Celsius-fok, míg szombaton már 29-35 Celsius-fok ígérkezik. Az Időkép.hu jelezte, hogy továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermekekre és az idősekre, az ő szervezetüket ugyanis még jobban megterheli és megviseli ez a kínzó hőség.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?