Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.16. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.16. kedd

agrarszektor.hu
Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható és a déli óráktól főleg a középső országrészben, valamint az Északi-középhegységben számítani kell záporok, zivatarok kialakulására - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.07.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.07.16.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.07.16.) napon.

2024.07.16. kedd: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható és a déli óráktól főleg a középső országrészben, valamint az Északi-középhegységben számítani kell záporok, zivatarok kialakulására. A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás és viharos széllökések társulhatnak. A déli, délkeleti, majd este a Dunántúl északnyugati részén az északira forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható, a zivatarosabb tájakon ennél pár fokkal alacsonyabb maradhat a maximum. Az idei nyár eddigi, ha nem a legforróbb napja elé nézünk; az abszolút melegrekord is megdőlhet.
Késő este 21 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kedden tetőzik a hőség, amely mindenki szervezetére komoly stresszt gyakorol. Ilyenkor fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására. Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni – akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet.

A következő napon várható időjárás

2024.07.17 szerda: Napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, amelyekből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az ország északkeleti felén. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. Zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 39 fok között várható, nyugaton az alacsonyabb, délkelet felé haladva pedig a magasabb értékekkel.

Friss híreink:

Gúzsba kötik a szabályok és a költségek a magyar borászatokat

Mind adminisztrációban, mint költségekben komoly terheket rótt a magyar borászokra a tavaly bevezetett kiterjesztett gyártói felelősség rendszere (EPR), valamint az idén januárban elindult kötelező visszaváltási rendszer (DRS). Az ágazatra jellemző árképzési gyakorlatok miatt ez utóbbit nem is nagyon tudják áthárítani a fogyasztókra, így az ezzel járó többletköltségeket a gyártóknak kell lenyelniük. Az Agrárszektor által megkérdezett borászatok véleménye megoszlott a rendszer hasznosságát illetően, volt, aki szerint a szelektív gyűjtőszigetek rendszerét kellett volna bővíteni, de akadt olyan nyilatkozó is, aki szerint az első idők nehézségei után akár még jól is működhet az új rendszer. Abban azonban mindenki egyetértett, hogy az ágazat meglehetősen nehéz helyzetben van épp, mivel a költségek növekedésével párhuzamosan a fogyasztás csökkenése figyelhető meg, és ez nemcsak hazai jelenség, hanem világszintű trend.

Zajlik a húsevő-vegán meccs: mi lesz a végeredmény?

A tavalyi évben a hazai húsipari vállalatoknak nem ment jól, hatalmas minuszokkal indították az idei évet és Magyarország húsfogyasztása is csökkenő tendenciát mutat az elmúlt években. Ebben azonban nem a vegán mozgalom játszik jelentős szerepet, hanem a jövedelmi problémákból fakadó nehézségek. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni az egyre nagyobb teret hódító húsmentes életmódot követőkről sem, amelyek ha hazánkban még nem is közvetlenül, de hatással vannak az iparágra, világszerte pedig máris masszív fogyasztói réteget alkotnak.

Így termessz otthon gombát fillérekből: ez pofonegyszerű és tényleg működik

A gombáknak a növényekhez gyakorlatilag semmi közük, ám a kereskedelemben mégis a zöldséges pulton kapnak helyet. Ha kivágunk egy fát, azon jó eséllyel termeszthető laskagomba, ami nem is túl bonyolult folyamat, ám mégis merőben más módszert kíván, mint a növények termesztése. Laskagombát például pár hónapja kivágott fatuskón, vagy farönkön is termeszthetünk.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ilyen szerencseszerződéssel jut most ár alatt ingatlanhoz rengeteg magyar: megéri belevágni?

Az aktuális piaci helyzetben embert próbáló és pénztárcát nem kímélő kihívásnak tűnik a saját ingatlan vásárlása. Sokakban felmerülhet az úgynevezett szerencseszerződés kötésének lehetősége, vagyis, hogy szerződésbe foglalt módon gondoskodjon segítségre szoruló idősekről házaikért, lakásaikért cserébe. A közösségi médiában található eltartási szerződéses hirdetések nyomába eredtünk és utánajártunk, hogyan működhetnek ezek az ügyletek 2024-ben. Ingatlan és jogi szakértőket kérdeztünk, hogy ez lehet-e a legjobb módszer a lakáshoz jutásra a giga hitelek helyett.

Nem csak a fővárosban hódít a brunch: ezek most a legjobb reggelizőhelyek a vidéki városokban

Az angol breakfast és lunch szó összeolvadásából alkotott brunch szó nem véletlenül honosodott meg a magyarban, hiszen a "késői villásreggeli" is meglehetősen körülményes kifejezés. Hívjuk bárhogy is, a reggeli és az ebéd légyottjából született hétvégi intézmény egyre nagyobb sláger, már vidéken is. Hol találjuk a legjobb vidéki reggelizőhelyeket? Mennyibe kerül egy brunch menü? Ennek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?