Változás jöhet ezeknél a területeknél: ez sok magyart érinthet

Változás jöhet ezeknél a területeknél: ez sok magyart érinthet

agrarszektor.hu
A kormány hivatalos oldalán megjelent az arborétumok jegyzékéről szóló 19/2011. (III. 16.) VM rendelet módosításáról szóló agrárminiszteri rendelet. Ezt az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre is bocsátotta, a vélemények beküldésére azonban csak néhány nap áll a lakosság rendelkezésére.

Az arborétumok jegyzékéről szóló 19/2011. (III. 16.) VM rendelet módosításának célja az arborétumok körének bővítése. A lista két ingatlannal, a bonyhádi Perczel-kúriával, valamint a Perczel-kerttel egészülne ki. A rendelettervezethet készült hatásvizsgálatból azonban kiderült, hogy az intézkedés alkalmazásához nincs szükség újabb személyi, szervezeti, tárgyi és pénzügyi erőforrások bevonására.

A kormány ezúttal sem hagyott túl sok időt a lakosságnak a tervezet véleményezésére. Az észrevételeket, javaslatok megtételére mindössze hét nap áll a rendelkezésre, azokat 2024. július 23-ig lehet beküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre. A rendelet, annak parlamenti elfogadása esetén a kihirdetését követő 8. napon fog hatályba lépni hatályba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?