Már a levegőből is permetezhetünk a kukorica lepkekártevői ellen!

Már a levegőből is permetezhetünk a kukorica lepkekártevői ellen! (x)

PR
Régen látott, óriási mértékű gyapottok-bagolylepke fertőzésnek lehetünk szemtanúi idén nyáron a déli régiók kukoricaállományaiban, de napról napra egyre több helyen bukkan fel a kártevő a középső és északi országrészekben is. A kukoricamoly második nemzedékének indulása pedig napokon belül várható, melynek lárvái tovább veszélyeztethetik a kukorica minőségét. Fenti kártevők rágásai jelenthetik a kukorica toxinfertőzéseinek melegágyát, így védekezés nélkül kárba veszhet a minőségi termés.

Nagy segítség lehet azoknak, akik még a védekezés előtt állnak, hogy a Coragen® 20 SC rovarölő szer most légi úton is alkalmazható a kukoricában.

A különösen erős gyapottok-bagolylepke kártevőnyomás és a magasra nőtt kukoricaállományok kezelésének segítésére a Coragen® 20 SC rovarölő szer (200 g/l klórantraniliprol) szükséghelyzeti engedélyt kapott

a kukorica (takarmány, siló, vetőmag), csemegekukorica és pattogatni való kukorica kultúrákban gyapottok-bagolylepke (Helicoverpa armigera) és kukoricamoly (Ostrinia nubilalis) ellen.

A kezelések az okirat engedély érvényessége szerint 2024. július 16-tól 2024. szeptember 6-ig végezhetők el.

Felhasználási javaslat:

A Coragen® 20 SC rovarölő szer kukoricában gyapottok-bagolylepke (Helicoverpa armigera) ellen egy alkalommal 125-150 ml/ha dózisban és a kukoricamoly (Ostrinia nubilalis) ellen egy alkalommal 100-125 ml/ha dózisban, 60-80 l/ha permetlé mennyiséggel kijuttatva alkalmazható.

Élelmezésügyi várakozási idők:

Kukoricában (takarmány, siló és vetőmag) 14 nap.

Csemegekukoricában 10 nap.

Pattogatni való kukoricában 7 nap.

Mielőbb és rendszeresen ellenőrizze állományát Ön is, valamint konzultáljon az FMC szakértő kollegáival és szükség szerint védekezzen a kártevők ellen a hosszú hatástartamú, felszívódó Coragen® 20 SC rovarölő szerrel hidas traktorral vagy akár már légi úton is!

Védekezéshez kapcsolódó szakmai kérdéseivel keresse az FMC-Agro területi szakmérnök munkatársait! A készítmény az FMC növényvédő szer kereskedői hálózatában elérhető, termékbeszerzéshez keresse fel az Önhöz legközelebbi kereskedést!

Üdvözlettel: Az FMC-Agro Hungary Kft. csapata

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az FMC, FMC logó és a Coragen az FMC Corporation és/vagy leányvállatainak márkanevei. © 2024 FMC Corporation. Minden jog fenntartva.

Fotók: FMC-Agro Hungary Kft.

(x)

Címlapkép forrása: Egyéb
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 13:32