Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.20. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.20. szombat

agrarszektor.hu
Folytatódik a felhőzet növekedése - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.07.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.07.20.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.07.20.) napon.

2024.07.20. szombat: Folytatódik a felhőzet növekedése. A keleti, északkeleti országrészben a jellemzően fátyolfelhős ég mellett több, nyugatabbra a felhős idő mellett kevesebb napsütés valószínű, utóbbin akár tartósan borult tájak is lehetnek. Elszórtan valószínű eső, zápor, nyugaton és délen néhol zivatar is előfordulhat. Nyugat felé haladva fokozatosan nő a csapadék esélye. Az északkeleti, északi szelet élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 34 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos dunántúli tájakon 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet.
Késő este 19 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatással nem kell számolni, de az átlagosnál melegebb idő az ország keleti felén továbbra is kitart, ami tartós stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és az idősekre. A nyugati, északnyugati tájakon a csapadékosabb időjárás hatására fellélegezhetnek az ott élők.

A következő napon várható időjárás

2024.07.21 vasárnap: Gomolyosodik a felhőzet, általában sok napsütésre számíthatunk. Elsősorban a keleti tájakon fordulhat elő zápor, zivatar. Másutt kisebb a csapadék esélye, de nem kizárt a kialakulása. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 29, 35 fok között várható.

Friss híreink:

Veszélyes időszak kezdődött itthon: most mindenkinek figyelnie kell

A vegetációtüzek számának és méretének növekedése a klímaváltozás egyik leglátványosabb következménye. A száraz július veszélyes körülményekhez vezet, amik kedveznek a tüzek kipattanásának. Nem csak az emberi egészségre, hanem a mezőgazdaságra is hatalmas veszélyt jelentenek a tüzek a melegedő kontinensen.

Kész, vége? Tényleg leáldozóban a népszerű magyar gyümölcsnek?

Magyarországon a ribizlis termékek után szívesen nyúlunk, legyen szó pálinkáról, süteményről, fagyiról vagy éppen egy jó szörpről, viszont magában már sokkal kevesebbszer esszük. Sőt, a legtöbb boltban friss gyümölcsöt nem is árulnak, leginkább csak fagyasztott formában lapulnak a hűtőpultokban. Volt olyan év, amikor egyes termelőknek kamionnyi „bogyók” maradtak a bokrokon, sokan az eladással is küzdenek. Mindez azért is érdekes, mert a gépesített betakarítás teljesen kidolgozott. Hogy hogyan állunk jelenleg ribiszkefronton, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Aki nem alkalmazkodik, az úgy jár, mint a dinoszauruszok

Hihetetlen változásokat élt meg a hűtőipar az elmúlt évek energiaár-hullámvasútja következtében, amely a piaci bizonytalanságokkal és a trendszerű változásokkal együttesen több szereplőt tevékenysége feladására késztetett. A megoldás nem egyszerű, komoly átgondolást igényel minden versenyben maradt szereplő részéről - mondta el Losó József, a MIRELITE MIRSA Zrt. igazgatóságának elnöke. Ennek érdekében jelentős költségoptimalizálást kell végrehajtani, komoly beruházásokat kell eszközölni, amelyhez most a pályázatok jó lehetőségeket nyújtanak.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ennyit fizet egy magyar beteg, hogy soron kívül jusson be műtétre 2024-ben: nem titok, itt az árlista

Magyarországon is sokan szenvedhetnek olyan légzési nehézségtől, melyet jó indulatú elváltozások, köznapi nevén orrpolipok okozhatnak. A legtöbben együtt élnek a kellemetlen tünetekkel, pedig fül-orr-gégészeti kivizsgálással könnyen tettenérhetők az ilyen elváltozások, melyek kezelhetők, gyógyíthatók. A hosszú várólisták, az időpontfoglalás nehézségei azonban sokakat elrettentenek attól, hogy szakemberhez forduljanak a kisebb problémáikkal, pedig súlyos szövődményektől kímélhetnék meg magukat. Orrpolip műtétet magánklinikákon is sok helyen végeznek az országban, a beavatkozás viszont nem két fillér. A Pénzcentrum most annak járt utána, mennyibe kerülne magánúton megszabadulni a kellemetlen orrpoliptól.

Így varázsolhatod fillérekért újjá az otthonod: 7+1 tuti tipp a kerti burkolat tisztításához

Gyakran sokakkal megesik, hogy szeretnék megtisztítani teraszuk útburkolatát, ám mivel nincs kéznél nagynyomású mosó, így nem tudják hogyan fogjanak hozzá. Szerencsére jó hírünk, van ugyanis elég pár szerszám és anyag ahhoz, hogy újjá varázsoljuk környezetünket. A HelloVidék most hozott pár egyszerű tippet. Lássuk őket.  

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?