Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.21. vasárnap

agrarszektor.hu2024. július 21. 07:45

Délelőtt a hajnalban képződő pára- és ködfoltok hamar feloszlanak - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.07.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.07.21.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.07.21.) napon.

2024.07.21. vasárnap: Délelőtt a hajnalban képződő pára- és ködfoltok hamar feloszlanak. Emellett keleten is tovább szakadozik a felhőzet, de arrafelé még helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Napközben általában sok napsütés várható - főként az ország keleti felén erőteljes - gomolyfelhő-képződéssel. Főleg hazánk északkeleti, keleti harmadában számíthatunk elszórtan záporokra, zivatarokra, de másutt is elvétve előfordulhat záporeső. Az északnyugati, északi szél döntően mérsékelt, helyenként keleten élénk lesz. A zivatarokat erős, néhol viharos széllökés kísérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.
Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, de az átlagosnál még mindig kissé melegebb idő stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és az idősekre.

A következő napon várható időjárás

2024.07.22 hétfő: Napos idő várható gomolyfelhőkkel. Elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugatira, északira forduló szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol megerősödik. A hőmérséklet délután 29 és 34 fok között valószínű.

Friss híreink:

Másodvetés júliusban: itt a lista, ezeket a zöldségeket most is elültetheted

Nyár közepére a tavasszal elvetett zöldségeink javarészt beérnek, különösképpen, hiszen 2-3 héttel korábban kezdődtek és fejeződtek be a növények folyamatai, így helyük a kertjeinkben üresen maradnak. Nem muszáj azonban ennek így maradni, a nyár második szakaszára és őszre vethetünk úgynevezett másodvetésre alkalmas zöldségeket.

Veszélyes időszak kezdődött itthon: most mindenkinek figyelnie kell

A vegetációtüzek számának és méretének növekedése a klímaváltozás egyik leglátványosabb következménye. A száraz július veszélyes körülményekhez vezet, amik kedveznek a tüzek kipattanásának. Nem csak az emberi egészségre, hanem a mezőgazdaságra is hatalmas veszélyt jelentenek a tüzek a melegedő kontinensen.

Kész, vége? Tényleg leáldozóban a népszerű magyar gyümölcsnek?

Magyarországon a ribizlis termékek után szívesen nyúlunk, legyen szó pálinkáról, süteményről, fagyiról vagy éppen egy jó szörpről, viszont magában már sokkal kevesebbszer esszük. Sőt, a legtöbb boltban friss gyümölcsöt nem is árulnak, leginkább csak fagyasztott formában lapulnak a hűtőpultokban. Volt olyan év, amikor egyes termelőknek kamionnyi „bogyók” maradtak a bokrokon, sokan az eladással is küzdenek. Mindez azért is érdekes, mert a gépesített betakarítás teljesen kidolgozott. Hogy hogyan állunk jelenleg ribiszkefronton, az az alábbi cikkünkből kiderül.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Brutál akciókat robbantottak az irodák: így utazhatsz harmadáron álmaid szigetére 2024-ben

A last minute utazás már a múlté, most a first minute megy, azaz a minél előbb lefoglalt utazások korát éljük. Az élelmesek már januárban eldöntik, hol nyaralnak júliusban, ettől függetlenül akadnak még egészen elképesztő utolsó pillanatos utazási csomagok. Számos iroda ajánlatait átböngészve találtunk 47 vagy akár 69 százalékkal csökkentett árú ajánlatot, de olyat is, amelyik fejenként 371 forintos kedvezményt kínál egy hetes szicíliai nyaralás árából. Igaz, aki megvásárolja, annak hamar be kell csomagolnia, hétfőn indul a csoport Ferihegyről.

Megkongatták a vészharangot a kertészetek: kiderült, milyen lehet a jövő kertje Magyarországon

Ahogy a klímaváltozás hatásait tapasztaljuk, okkal számíthatunk arra, hogy kertjeink 2050-ben nem úgy fognak kinézni, mint most. A kertészeti trendek jönnek és mennek. De sokkal fontosabbak azok a változások, amelyeket a globális felmelegedés okoz. Arról, hogy mi vár a kertészetekre, a magyar kertekre a következő években, Ott Bernadett, a Bokréta Garden ügyvezetője mesélt a HelloVidéknek.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,