Jön a vihar: ezekben a megyékben bármikor lecsaphat jégeső is

Jön a vihar: ezekben a megyékben bármikor lecsaphat jégeső is

agrarszektor.hu
Figyelmeztetést adtak ki vasárnapra Magyarországra zivatar veszélye miatt több keleti, valamint észak- és délkeleti megyére is, emellett több térségben szintén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás kialakulása miatt. A tájékoztatás szerint szélerősödésre, jégesőre és nagy mennyiségű, 25-30 mm-t meghaladó csapadékra is lehet számítani az érintett területeken vasárnap.

A HungaroMet tájékoztatása szerint vasárnap délután az ország északkeleti harmadában számíthatunk helyenként zivatarok előfordulására szélerősödés (50-65 km/h) kíséretében, egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadékkal, esetleg felhőszakadással (> 20-25 mm). Mindezek miatt szombatra több keleti, valamint észak- és délkeleti megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar veszélye miatt. E szerint ezeken a részeken esődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Emellett szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki több térségre is Magyarországon felhőszakadás veszélye miatt. Mint írják, ezeken a helyeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?