Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.22. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.22. hétfő

agrarszektor.hu
Gomolyfelhős, napos idő várható elszórtan záporral, zivatarral, ezekre nagyobb esély a nyugati határszélen, a középső országrészben és délkeleten van - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.07.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.07.22.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.07.22.) napon.

2024.07.22. hétfő: Gomolyfelhős, napos idő várható elszórtan záporral, zivatarral, ezekre nagyobb esély a nyugati határszélen, a középső országrészben és délkeleten van. Nagyobb területen megélénkül az északi szél a Dunántúlon, sőt néhol erős, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. Késő estére 21 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, de az átlagosnál még mindig kissé melegebb idő megterheli a szervezetet.

A következő napon várható időjárás

2024.07.23 kedd: Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk. Elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Az északi szelet sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet délután 28, 34 fok között alakul.

Friss híreink:

Halálos baleset a mezőgazdaságban: lesújtó tragédiák történtek

Évente számtalan munkabaleset történik Magyarország, a mezőgazdaság pedig az egyik legveszélyesebb ágazatnak számít. Ennek több oka is van, többek között az is, hogy az I. veszélyességi kategóriába sorolt mezőgazdaságban sokan alkalmaznak egyszerűsített foglalkoztatottat (alkalmi munkavállalót), ami során a helyismeret hiánya, a megfelelő oktatás elmaradása miatt nagyobb a munkabaleset bekövetkezésének esély. Bár a számok javuló tendenciát mutatnak és az agrárium az egyik legmodernebb ágazattá vált, ennek ellenére még mindig akadnak bőven komolyabb balesetek, idén júliusban pedig egy traktor vezető férfi életét vesztette munkavégzés közben - és ez bizony nem egyedi eset.

Másodvetés júliusban: itt a lista, ezeket a zöldségeket most is elültetheted

Nyár közepére a tavasszal elvetett zöldségeink javarészt beérnek, különösképpen, hiszen 2-3 héttel korábban kezdődtek és fejeződtek be a növények folyamatai, így helyük a kertjeinkben üresen maradnak. Nem muszáj azonban ennek így maradni, a nyár második szakaszára és őszre vethetünk úgynevezett másodvetésre alkalmas zöldségeket.

Veszélyes időszak kezdődött itthon: most mindenkinek figyelnie kell

A vegetációtüzek számának és méretének növekedése a klímaváltozás egyik leglátványosabb következménye. A száraz július veszélyes körülményekhez vezet, amik kedveznek a tüzek kipattanásának. Nem csak az emberi egészségre, hanem a mezőgazdaságra is hatalmas veszélyt jelentenek a tüzek a melegedő kontinensen.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Csak néhány boltnál működik a legális készpénztrükk: elég komoly pénzt spórolhat, aki itt vásárol

Egy éve indult el Magyarországon az úgynevezett cash-back rendszer, azaz a boltok kasszáinál elviekben mindenkinek lehetősége lenne havonta kétszer, maximum 40 ezer forint készpénzt felvenni, méghozzá díjmentesen. Ám tavaly júliusban elég hűvös volt a fogadtatás a nagy üzletláncok részéről, és ez a hozzáállás őszre sem változott érdemben. Most újra megkérdeztük a kiskereskedelem legnagyobb szereplőit, hogy állnak a dologhoz: kiderült, sok minden nem változott, továbbra is csak egyetlen nagy boltlánc kínálja fel a lehetőséget a vásárlóknak. A háttérben az ügyre rálátóktól megtudtuk, hogy többek között a magas adminisztrációs és biztonsági költségek miatt ódzkodhatnak tőle a piaci szereplők - hiszen több készpénzt kellene mozgatni és raktározni, ha a kasszák ATM-ként is működhetnek.

Forró a helyzet a Volánnál: azonnali cselekvésre van szükség, kritikus a helyzet

Ha nem változik a helyzet hosszútávon, akkor nem kizárt, hogy részleges munkabeszüntetést helyez kilátásba a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ), miután a szervezet az utóbbi időben több vidéki helyről is olyan bejelentéseket kapott, hogy a Volán nem tudja biztosítani a védőitalt a dolgozói számára, de számos helyen is problémák akadtak már a klímaberendezések működősével is. Van olyan telephely, ahol két hónap alatt sem sikerült a berendezést megjavítani. Dobi István, a SZAKSZ elnöke a HelloVidék megkeresésére elmondta, hogy az elmaradt karbantartás alapesetben a Volán kiadáscsökkentésével hozható összefüggésbe, ugyanakkor a helyi vezetők gondatlansága is sokat nyomhat a latban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?