Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.23. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.23. kedd

agrarszektor.hu
Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.07.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.07.23.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.07.23.) napon.

2024.07.23. kedd: Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk. Záporok, zivatarok nagy számban főként a középső harmadban várhatóak, melyeket elsősorban felhőszakadás, illetve erős, néhol viharos széllökés kísérhet. Az északias szél zivataroktól függetlenül egyre többfelé megélénkül, helyenként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.
Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Bár kissé hűvösebb levegő áramlik fölénk, még így is az átlagosnál melegebb időben lesz részünk, ami tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.

A következő napon várható időjárás

2024.07.24 szerda: Erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik. Délutánra 25, 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Itt a csúf igazság: komoly terhet kaptak a nyakukba a magyar borászok

A környezetvédelmi termékdíj rendszere után nagy változást jelentett a magyar borászatok számára a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) bevezetése, amelyet aztán részben felváltott a kötelező visszaváltási rendszer (DRS). A megnövekedett adminisztrációs és regisztrációs kötelezettségek azonban határozott terhet jelentettek a borágazat szereplői számára, ráadásul az elhúzódó eljárások sem könnyítették meg az átmenetet. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) szerint a hazai borászatok nagy része nem tudta beépíteni az átadási vagy értékesítési áraiba az elmúlt két év jelentős költségnövekedéseit, de a fogyasztók nagyobb hányada is egyfajta áremelkedésként fogja fel az új rendszert. Ez azonban az értékesítésekre is hatással lehet, ráadásul épp egy olyan időben, amikor egyébként is csökken a borfogyasztás, nemcsak Magyarországon, de az egész világon.

Halálos baleset a mezőgazdaságban: lesújtó tragédiák történtek

Évente számtalan munkabaleset történik Magyarországon, a mezőgazdaság pedig az egyik legveszélyesebb ágazatnak számít. Ennek több oka is van, többek között az is, hogy az I. veszélyességi kategóriába sorolt mezőgazdaságban sokan alkalmaznak egyszerűsített foglalkoztatottat (alkalmi munkavállalót), ami során a helyismeret hiánya, a megfelelő oktatás elmaradása miatt nagyobb a munkabaleset bekövetkezésének esély. Bár a számok javuló tendenciát mutatnak és az agrárium az egyik legmodernebb ágazattá vált, ennek ellenére még mindig akadnak bőven komolyabb balesetek, idén júliusban pedig egy traktor vezető férfi életét vesztette munkavégzés közben - és ez bizony nem egyedi eset.

Másodvetés júliusban: itt a lista, ezeket a zöldségeket most is elültetheted

Nyár közepére a tavasszal elvetett zöldségeink javarészt beérnek, különösképpen, hiszen 2-3 héttel korábban kezdődtek és fejeződtek be a növények folyamatai, így helyük a kertjeinkben üresen maradnak. Nem muszáj azonban ennek így maradni, a nyár második szakaszára és őszre vethetünk úgynevezett másodvetésre alkalmas zöldségeket.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Az angol már a múlté: kiderítettük, ezek a nyelvek most aranyat érnek a munkaerőpiacon

Abban talán mindenki egyetért, hogy az idegennyelvek ismerete az élet számos területén jelent előnyt és kiváltságot - az egyik legkézenfekvőbb példa a munkaerőpiac lehet, ahol az anyagi és szakmai előrehaladást is nagyban befolyásolja a nyelvek ismerete. Arról nem is beszélve, hogy már egy állásinterjún is előnnyel indul az, aki magabiztos nyelvtudást tud felmutatni. Kérdés, hogy az angol mint világnyelv, mennyire számít még mindig valóban előnynek és hogy mik azok a feltörekvő nyelvek, amik 2024-ben a legpiacképesebb tudást biztosítják. Ebben a cikkben a Pénzcentrum többek között ezekre a kérdéseke kereste a választ. 

Fajsúlyos változás érik a legismertebb vidéki aquaparkokban: nincs tovább, már elkezdődött

A magyarországi aquaparkok és fürdők az elmúlt években jelentős változásokon mentek keresztül, mind a látogatói szokások, mind az időjárási körülmények tekintetében. Az Annagora Aquapark, az Aquaticum Debrecen és a Hungarospa vezetői osztották meg tapasztalataikat és kihívásaikat, amelyekkel szembesülnek a szezonális működés, a vendégigények és a klímaváltozás hatásai kapcsán.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?