Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.24. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.24. szerda

agrarszektor.hu
Északnyugat felől szakadozóban levő frontfelhőzet érkezik, emellett a napsütést erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.07.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.07.24.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.07.24.) napon.

2024.07.24. szerda: Északnyugat felől szakadozóban levő frontfelhőzet érkezik, emellett a napsütést erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja. Legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán valószínű zápor, zivatar. Északkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, sőt ott néhol viharos széllökések is lehetnek. Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat átmenetileg a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb.
Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége miatt a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2024.07.25 csütörtök: Gomolyfelhős, napos idő várható. Főleg hazánk északkeleti felén helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél több helyütt újból megerősödik. A csúcshőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Friss híreink:

Bűzriadó Bükön: a trágyaszag teszi tönkre a nyaralók pihenését

Az agrárium és a turizmus érdekei csapnak össze a fürdőkultúrájáról ismert, alapvetően a szálláshely-szolgáltatásból és a hozzá kapcsolódó tevékenységekből élő Bükön. A Vas megyei településen a hét elején jelentkezett a várost betöltő trágyaszag, amelyet a környező falvakban is lehet érezni. A probléma nem új keletű: a korábbi években már rendszeresen előfordult, hogy a hígtrágya-kijuttatás mellékhatása zavarta a településen lakókat, akik idén a kánikula elmúltával is szívesen szellőztetnének, de a jelenlegi helyzetben ez nem sok jót ígérne. Idén különösen kellemetlen a helyzet: a viszonylag korai aratás miatt jóval korábban jelentkezett a bűz is, amely a főszezon kellős közepén keseríti meg a pihenésért nem kevés pénzt fizetett vendégek nyaralását. Az Agrárszektornak nyilatkozó polgármester a megyei Kormányhivatal főispánjához fordult segítségért.

Itt a csúf igazság: komoly terhet kaptak a nyakukba a magyar borászok

A környezetvédelmi termékdíj rendszere után nagy változást jelentett a magyar borászatok számára a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) bevezetése, amelyet aztán részben felváltott a kötelező visszaváltási rendszer (DRS). A megnövekedett adminisztrációs és regisztrációs kötelezettségek azonban határozott terhet jelentettek a borágazat szereplői számára, ráadásul az elhúzódó eljárások sem könnyítették meg az átmenetet. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) szerint a hazai borászatok nagy része nem tudta beépíteni az átadási vagy értékesítési áraiba az elmúlt két év jelentős költségnövekedéseit, de a fogyasztók nagyobb hányada is egyfajta áremelkedésként fogja fel az új rendszert. Ez azonban az értékesítésekre is hatással lehet, ráadásul épp egy olyan időben, amikor egyébként is csökken a borfogyasztás, nemcsak Magyarországon, de az egész világon.

Halálos baleset a mezőgazdaságban: lesújtó tragédiák történtek

Évente számtalan munkabaleset történik Magyarországon, a mezőgazdaság pedig az egyik legveszélyesebb ágazatnak számít. Ennek több oka is van, többek között az is, hogy az I. veszélyességi kategóriába sorolt mezőgazdaságban sokan alkalmaznak egyszerűsített foglalkoztatottat (alkalmi munkavállalót), ami során a helyismeret hiánya, a megfelelő oktatás elmaradása miatt nagyobb a munkabaleset bekövetkezésének esély. Bár a számok javuló tendenciát mutatnak és az agrárium az egyik legmodernebb ágazattá vált, ennek ellenére még mindig akadnak bőven komolyabb balesetek, idén júliusban pedig egy traktor vezető férfi életét vesztette munkavégzés közben - és ez bizony nem egyedi eset.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Elindult az őrült hajsza: ez az utolsó lehetőség, már csak így juthatsz megfizethető albérlethez

A felsőoktatási ponthatárok ma esti bejelentésével az albérletpiacon is elindul a roham. A 2024-es év már eddig is áremelkedést hozott a kiadó lakások terén, de a szakemberek ezt tekintik a csúcsidőszaknak. Júniusban Budapesten 1,6 százalékkal nőttek az átlagos bérleti díjak a májusi árakhoz képest. Arról, hogy mire számíthatunk még a főszezonban és hogyan készüljenek a gólyák, ingatlanszakértőkkel beszéltünk.

Fillérekért vehetsz főuri kastélyt ezeken a magyar vidékeken: 10-20 millió alatt is van ajánlat

A magyar kastélyok hazánk valódi gyöngyszemei, az ország legszebb részein, a régi nemesi családok fényűző életének nyomait, letűnt korok emlékeit őrzik. A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége tevékenységével a hazai szállodaként és/vagy rendezvényhelyszínként, múzeumként működő kastélyok képviseletét, a “kastélyturizmus” köztudatba történő bevezetését és népszerűsítését tűzte ki fő célul. A Szövetség több, mint 20 éve, 2001-ben, a Magyar Szállodaszövetség keretein belül, kastélyszálló szekcióként kezdte működését. A HelloVidéknek Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke beszélt az azóta eltelt időszakról, az eddig elért eredményekről, valamint arról, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek vannak még a hazai kastélyturizmusban, de szóba került az is, hogy melyek a legnépszerűbb szállók a magyarok, és a külföldiek körében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?