Megjelent és ingyenesen elérhető a legújabb Precíziós Gazdálkodás Interaktív Magazin!

agrarszektor.hu2024. július 24. 14:01

Megjelent a Precíziós Gazdálkodás Interaktív Magazin második negyedéves lapszáma, mely egy interaktív digitális magazin. Az új lapszám ingyenesen elérhető a www.preciziosgazdalkodas.com oldalon. A kiadványban szó van többek között a tarlómaradványok kezeléséről, a megfelelő alaptrágyázásról, a gépesítés és a döntéstámogatás legújabb megoldásairól és még sok minden másról is.

A lap többek között részletesen foglalkozik a megfelelő alaptrágyázással, a termőtalajok védelmével és a tarlómaradványok megfelelő kezelésével. Mint írják, a jövőben a betakarítás után a táblán maradó melléktermékek, szármaradványok is fontos erőforrás lehet, amellyel számolnia kell a gazdáknak. Ahhoz, hogy az ember a megfelelő szervesanyag tartalommal bíró talaj minden nélkülözhetetlen tulajdonságát kihasználhassa, két dolgot tehet: növeli az újonnan bekerülő szerves anyagok mennyiségét, illetve csökkenti a talaj szervesanyag veszteségét. A növényi maradványok szántóföldön hagyásával, irányított lebontásával a talaj szervesanyag tartalmának növelésén keresztül a talaj fizikai, kémiai és biológiai tulajdonságait lehet befolyásolni.

Forrás: Precíziós Gazdálkodás Interaktív Magazin

Címlapkép forrása: Egyéb
Címkék:
növényvédelem, gazdálkodás, talajvédelem, kiadvány, precíziós, precíziós-gazdálkodás, döntéstámogatás, ingyenes, gépesítés, precíziós-technológia, precíziós-eszköz, precíziós-növénytermesztés,