Most már biztos: létrejöhet a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági cége

Most már biztos: létrejöhet a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági cége

agrarszektor.hu
Létrejöhet a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalata. A legfrissebb értesülések szerint az Európai Unió engedélyezheti a Bunge és a Glencore által támogatott Viterra egyesülését. Az Európai Bizottság várhatóan augusztus 1-jéig fog dönteni az ügyletről.

Az EU trösztellenes szabályozói hajlanak az amerikai gabonakereskedő Bunge és a Glencore által támogatott Viterra 34 milliárd dolláros egyesülési milliárdos üzletének engedélyezése felé - mondta szerdán egy, az ügyet közvetlenül ismerő személy. A vállalatok az Európai Bizottság jóváhagyásáért cserébe és a piaci szereplők visszajelzéseit követően a hónap elején felajánlott jogorvoslati lehetőségeket fogják finomítani - írta meg a Reuters.

EZ IS ÉRDEKELHET

A vállalatok felajánlották, hogy eladják a Viterra magyarországi és lengyelországi olajos magvak zúzására és finomítására szolgáló üzemeit. Mint ismeretes, a vállalatok egy évvel ezelőtt jelentették be az üzletet és a múlt héten nyújtottak be a korrekciós intézkedéseket az EU versenyfelügyeleti hatóságának. Az Európai Bizottságnak a tervek szerint augusztus 1-jéig kell döntenie az ügyletről. A Brazíliában már zöld utat kapott üzletnek Kanadában szabályozási akadályokkal és a mezőgazdasági csoportok aggályaival kell szembenéznie.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?