Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.25. csütörtök

agrarszektor.hu2024. július 25. 07:45

Gomolyfelhős, napos idő várható - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.07.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.07.25.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.07.25.) napon.

2024.07.25. csütörtök: Gomolyfelhős, napos idő várható. Nagyjából Eger-Békéscsaba tengelyű összeáramlási zóna környezetében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, másutt csapadéknak kicsi az esélye. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, helyenként erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 24 és 29 fok között alakul.
Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége miatt a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2024.07.26 péntek: Napos időre számíthatunk kevés felhővel, csapadék már sehol sem valószínű. Az északnyugati, északi szél a Tiszántúlon olykor megélénkül. Délután 27, 32 fok valószínű.

Friss híreink:

Újabb világjárvány jöhet? Már készülnek a szakértők a veszélyre

A madárinfluenza kapcsán Magyarország és Európa egyelőre úgy tűnik, fellélegezhet. Ám a veszély nem múlt el, és egyes szakértők már egy következő világjárványra készülnek.

Komoly zsűri osztott ki díjakat: ők lettek az agrárium legjobbjai 2019-ben

2024-ben lesz tizedik éve, hogy az év legfontosabb agráreseményén, a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat, amellyel a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket díjazzuk. Első alkalommal 2015-ben ítéltünk oda díjakat, ezt követően pedig már minden évben, így 2019-ben is átadtuk őket, akkor hat kategóriában választotta ki az év legjobbjait a kilenc tagból álló szakmai zsűri. Az idei jubileumi díjkiosztó kapcsán most összegyűjtöttük, kik is nyerték 2019-ben a Portfolio Agrárdíjakat.

Bűzriadó Bükön: a trágyaszag teszi tönkre a nyaralók pihenését

Az agrárium és a turizmus érdekei csapnak össze a fürdőkultúrájáról ismert, alapvetően a szálláshely-szolgáltatásból és a hozzá kapcsolódó tevékenységekből élő Bükön. A Vas megyei településen a hét elején jelentkezett a várost betöltő trágyaszag, amelyet a környező falvakban is lehet érezni. A probléma nem új keletű: a korábbi években már rendszeresen előfordult, hogy a hígtrágya-kijuttatás mellékhatása zavarta a településen lakókat, akik idén a kánikula elmúltával is szívesen szellőztetnének, de a jelenlegi helyzetben ez nem sok jót ígérne. Idén különösen kellemetlen a helyzet: a viszonylag korai aratás miatt jóval korábban jelentkezett a bűz is, amely a főszezon kellős közepén keseríti meg a pihenésért nem kevés pénzt fizetett vendégek nyaralását. Az Agrárszektornak nyilatkozó polgármester a megyei Kormányhivatal főispánjához fordult segítségért.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Módosították az uniós vészforgatókönyvet: elfogy az ivóvizünk, ez bizony a pokol lesz

Egy uniós úgynevezett kék megállapodás (Blue Deal) létrehozását szorgalmazza a Régiók Európai Bizottsága (CoR): a szakemberek ugyanis úgy vélik, hogy a vizet stratégiai prioritásként kell elismerni a 20282034 közötti időszakra vonatkozó többéves pénzügyi keretben. Hogy miért? A vízszennyezésnek, a vízhiánynak, az árvizeknek és a biológiai sokféleség csökkenésének a kezelése érdekében hosszú távú stratégiára van szükség a vízügyi reziliencia terén. Az intézkedéseknek ráadásul figyelmet kell fordítania egy-egy adott tagállam helyi és regionális sajátosságaira. A megállapodás elsősorban mezőgazdasági és vidékfejlesztési szempontból kiemelt fontosságú, ahogy azt a bizottság a 161. plenáris ülésén hangsúlyozta.

Különös dolog zajlik a hazai sörpiacon: ezeket a söröket keresik leginkább a magyarok

A magyar sörpiac az elmúlt évtizedekben jelentős változásokon ment keresztül. A sörfogyasztás csökkenése mellett a minőségi sörök iránti kereslet növekedése figyelhető meg. A Dreher Sörgyárak, a Borsodi Sörgyár és a HEINEKEN Hungária Zrt. képviselői megosztották velünk tapasztalataikat és stratégiáikat a fővárosi és vidéki fogyasztói szokásokkal kapcsolatban.  

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,