Itt a pályázat, amivel tízmilliókhoz juthat most sok magyar

agrarszektor.hu2024. július 25. 09:31

Hamarosan új pályázat indul a mikro- és kisvállalkozások számára. Az új GINOP Plusz pályázat a "KKV-k innovációs képességének támogatása" címet viseli, és várhatóan szeptembertől fogják meghirdetni. A program keretében kettős könyvvitelt vezető, legalább egy lezárt üzleti évvel és minimum három alkalmazottal rendelkező gazdasági társaságok támogatást innovációs tevékenységeikhez 

Ősszel jön az új pályázat a hazai mikro- és kisvállalkozások számára. Az érintett gazdasági társaságok a pályázat keretén belül 20-50 millió forint támogatást igényelhetnek innovációs tevékenységeikhez - írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A jelenlegi információk alapján a "KKV-k innovációs képességének támogatása" című GINOP Plusz pályázat feltételei a következők lesznek:

  • legalább egy teljes, lezárt üzleti év;
  • az előző év átlagos statisztikai állományi létszáma legalább 3 fő;
  • a pályázó magyarországi székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság legyen.

A pályázók számára megítélt támogatás az alábbi tevékenységekre lesz felhasználható:

  • termelési, gyártási folyamat innovációs tevékenységek; és/vagy
  • marketing és/vagy értékesítési innovációs tevékenységek; és/vagy
  • szervezeti innovációs (adminisztratív és menedzsment fejlesztés) tevékenységek; és/vagy
  • logisztikai innovációs tevékenységek;
  • innovációs projektet támogató tevékenységek (projektmenedzsment, hardver beszerzés, kötelezően előírt nyilvánosság, horizontális tevékenységek, rezsi).

Noha a végleges pályázati felhívás még nem elérhető, de annak tervezete ezen a linken már megtekinthető. Ami egészen biztos, hogy a kérelmek benyújtására két időszak lesz meghatározva:

  1. szakasz: 2024. szeptember 03. - 2024. szeptember 30.
  2. szakasz: 2025. március 03. - 2025. április 22.
Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
kkv, marketing, agrártámogatás, vállalkozás, termelés, innováció, logisztika, ginop, pályázati-felhívás, kisvállalkozás, beadási-időszak, mikrovállalkozás, vállalkozásfejlesztés,