2024. július 25. csütörtök Kristóf, Jakab
Olyan kánikula jön, amit nehéz lesz elviselni: érkezik a pokoli hőség

Olyan kánikula jön, amit nehéz lesz elviselni: érkezik a pokoli hőség

MTI
Sok napsütés és 30 Celsius-fok feletti csúcshőmérséklet várható a hétvégén; vasárnap az ország északnyugati felén helyenként előfordulhat zápor, zivatar - derült ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken napos idő várható általában kevés gomolyfelhő mellett, csapadék nélkül. Keleten lehet esetleg több a gomolyfelhő. Este a gomolyok leépülnek, azonban északnyugat, észak felől növekedhet a felhőzet. A változó irányú szél is gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Szombaton derült, illetve gyengén felhős, napos, száraz idő várható. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de az északnyugati határvidéken megélénkül a déli szél. A hőmérséklet hajnalban 11-20, délután 29-35 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütés várható, de a déli órákban északnyugat felől egy felhősáv érkezik, amely délkelet felé vonulva vékonyodik, feloszlik. Az ország északnyugati felén helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szelet élénk, délutántól az északnyugati, északi szelet egyre többfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 14-22, délután 32-37 fok között alakul.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?