Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.26. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.26. péntek

agrarszektor.hu
Napos idő várható általában kevés, keleten némileg több gomolyfelhővel, csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.07.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.07.26.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.07.26.) napon.

2024.07.26. péntek: Napos idő várható általában kevés, keleten némileg több gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Felfrissült a levegő, mérséklődött a hőség. Számottevő fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2024.07.27 szombat: Derült, illetve gyengén felhős, napos, száraz idő várható. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de az északnyugati határvidéken megélénkül a déli szél. A hőmérséklet délután 29, 35 fok között alakul.

Friss híreink:

Fillérekért veszik a szilvát az élelmes magyarok: így juthatsz hozzá olcsóbban

Idén a szilva is hamarabb érik be, mint az előző években. A tavasz korai beköszönte és az ezzel együtt járó kedvező időjárás a szilva esetében is a megszokottnál korábbi termést jelent, így már a napokban elkezdhetjük beszerezni az éves szilvamennyiséget.  A piacokon, boltokon kívül Szedd-magad mozgalmon belül, kedvezőbben beszerezhetjük az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag gyümölcsöket.

Öveket becsatolni: ez lesz az agrárium legsúlyosabb problémája

A klímaváltozás egyre súlyosabb kihívások elé állítja a mezőgazdasági termelést világszerte, olyannyira, hogy ma úgy tűnik: a következő évtizedek legsúlyosabb problémája lesz a mezőgazdaságban az éghajlat felborulása. Az időjárási szélsőségek, a hőmérséklet-növekedés, a vízgazdálkodási problémák és a kártevők terjedése mind komoly fenyegetést jelentenek a termésbiztonságra. Az alkalmazkodási stratégiák, mint a precíziós mezőgazdaság és a reziliens növényfajták kifejlesztése, azonban reményt adnak arra, hogy a gazdák sikeresen felvegyék a harcot ezekkel a kihívásokkal. A feladat azonban nem könnyű, és addig is fel kell készülni az egyre gyakoribb problémákra.

Újabb világjárvány jöhet? Már készülnek a szakértők a veszélyre

A madárinfluenza kapcsán Magyarország és Európa egyelőre úgy tűnik, fellélegezhet. Ám a veszély nem múlt el, és egyes szakértők már egy következő világjárványra készülnek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Íme hazánk nyomorfalvai: ezen a 10 településen olyan súlyos a szegénység, hogy a Holdról is látszik

Igencsak szétszabdalt a magyar társadalom: az ország legszegényebb településein tized annyiból kell kijönnie a családoknak, mint a jómódúbb településeken élőknek. A legrosszabb a helyzet Csenyétén, ahol évente (!) alig több mint 250 ezer forintnyi jövedelem jut egy lakosra. Cikkünkben mutatjuk a 10 legszegényebb magyar település "jóléti" mutatószámait.  

Felejtsd el a menzát, készítsd magadnak: íme, a szaftos bácskai rizseshús eredeti receptje!

A klasszikus magyar menzaételek receptjei között bogarászva egy igazi, közkedvelt klasszikusra bukkantunk, amiről sajnos sokan őrzünk – teljesen méltatlanul – rossz emlékeket, életünk menzára járós korszakából. A bácskai rizses hús egyike azoknak a pofonegyszerű magyaros egytálaknak, amiket szó szerint bárki könnyen elkészíthet, hisz semmilyen különleges hozzávalóra nincs szükségünk hozzá, csak egy adag jó minőségű sertéshúsra és arra, hogy ízgazdag pörköltet készítsünk belőle.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?