Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.26. péntek

agrarszektor.hu2024. július 26. 07:45

Napos idő várható általában kevés, keleten némileg több gomolyfelhővel, csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.07.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.07.26.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.07.26.) napon.

2024.07.26. péntek: Napos idő várható általában kevés, keleten némileg több gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Felfrissült a levegő, mérséklődött a hőség. Számottevő fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2024.07.27 szombat: Derült, illetve gyengén felhős, napos, száraz idő várható. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de az északnyugati határvidéken megélénkül a déli szél. A hőmérséklet délután 29, 35 fok között alakul.

Friss híreink:

Fillérekért veszik a szilvát az élelmes magyarok: így juthatsz hozzá olcsóbban

Idén a szilva is hamarabb érik be, mint az előző években. A tavasz korai beköszönte és az ezzel együtt járó kedvező időjárás a szilva esetében is a megszokottnál korábbi termést jelent, így már a napokban elkezdhetjük beszerezni az éves szilvamennyiséget.  A piacokon, boltokon kívül Szedd-magad mozgalmon belül, kedvezőbben beszerezhetjük az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag gyümölcsöket.

Öveket becsatolni: ez lesz az agrárium legsúlyosabb problémája

A klímaváltozás egyre súlyosabb kihívások elé állítja a mezőgazdasági termelést világszerte, olyannyira, hogy ma úgy tűnik: a következő évtizedek legsúlyosabb problémája lesz a mezőgazdaságban az éghajlat felborulása. Az időjárási szélsőségek, a hőmérséklet-növekedés, a vízgazdálkodási problémák és a kártevők terjedése mind komoly fenyegetést jelentenek a termésbiztonságra. Az alkalmazkodási stratégiák, mint a precíziós mezőgazdaság és a reziliens növényfajták kifejlesztése, azonban reményt adnak arra, hogy a gazdák sikeresen felvegyék a harcot ezekkel a kihívásokkal. A feladat azonban nem könnyű, és addig is fel kell készülni az egyre gyakoribb problémákra.

Újabb világjárvány jöhet? Már készülnek a szakértők a veszélyre

A madárinfluenza kapcsán Magyarország és Európa egyelőre úgy tűnik, fellélegezhet. Ám a veszély nem múlt el, és egyes szakértők már egy következő világjárványra készülnek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Íme hazánk nyomorfalvai: ezen a 10 településen olyan súlyos a szegénység, hogy a Holdról is látszik

Igencsak szétszabdalt a magyar társadalom: az ország legszegényebb településein tized annyiból kell kijönnie a családoknak, mint a jómódúbb településeken élőknek. A legrosszabb a helyzet Csenyétén, ahol évente (!) alig több mint 250 ezer forintnyi jövedelem jut egy lakosra. Cikkünkben mutatjuk a 10 legszegényebb magyar település "jóléti" mutatószámait.  

Felejtsd el a menzát, készítsd magadnak: íme, a szaftos bácskai rizseshús eredeti receptje!

A klasszikus magyar menzaételek receptjei között bogarászva egy igazi, közkedvelt klasszikusra bukkantunk, amiről sajnos sokan őrzünk – teljesen méltatlanul – rossz emlékeket, életünk menzára járós korszakából. A bácskai rizses hús egyike azoknak a pofonegyszerű magyaros egytálaknak, amiket szó szerint bárki könnyen elkészíthet, hisz semmilyen különleges hozzávalóra nincs szükségünk hozzá, csak egy adag jó minőségű sertéshúsra és arra, hogy ízgazdag pörköltet készítsünk belőle.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,