Drónnal csaptak le az orvhorgászokra: komoly büntetésre számíthatnak

agrarszektor.hu2024. július 27. 15:02

Rövid időn belül már másodszor gyűlik meg a halőrök baja a szabálytalan horgászokkal Hajdú-Bihar vármegyében. Ezúttal azonban egy drón is rögzítette a bűncselekményt.

Napjainkban egyre több horgászegyesület rendelkezik drónnal, amelyet a halőrök is használnak munkavégzésükhöz. Ma már mindennapos eseménynek számít, hogy a horgászok mit sem sejtve tartózkodnak a vízparton, miközben felülről bizonyító erejű videófelvétel készülhet róluk. És pontosan ez történt egy simlis pecással és bűntársával is a közelmúltban az Ős-köselyen - olvasható a Pecaverzum oldalán.

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének beszámolója és légi felvétele szerint a két horgász által közül az egyik egy műanyag vödrön ült és a botokat figyelte, míg a társa felvette a nádasba rejtett merítőt, benne a méreten aluli halakkal, és eindult. Nem tudta azonban, hogy az útját a halőrök drónja szépen végigkövette, egészen az egyik közeli házig.  

A szankció nem marad el, hiszen a halőrök a két horgászt intézkedés alá vonták, és megtették a szükséges lépéseket. Nemrégiben a Kösely-Hajdúszováti-átmetszés csatornán kellett intézkednie a halőröknek: ott a horgászok bepánikoltak, és sietve igyekeztek eltüntetni a bizonyítékokat, de azt is rögzítette a kamera.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
ponty, orvhorgász, horgász, drón, halőrök, hajdú-bihar-megye, halőr, drónhasználat,