Durván veszélyesek ezek az utak itthon: térképen mutatjuk, hol kell vigyázni

Durván veszélyesek ezek az utak itthon: térképen mutatjuk, hol kell vigyázni

agrarszektor.hu
A vadállatok követése fontos feladat mind a vadgazdálkodás, mind a közlekedésbiztonság szempontjából. Éppen ezért a Veszprém vármegyei rendőrség egy különleges térképet készített, amely részletesen bemutatja, hogy hol voltak vadbalesetek a Balaton környékén, valamint Veszprém megyében - írta meg a LikeBalaton.

Különleges segítséget nyújt a Veszprém megyei rendőrség a közúti közlekedés biztonságának növelése érdekében. Az alábbi linken ugyanis egy olyan térkép található, amely részletesen mutatja be a vadbalesetek leggyakoribb helyszíneit. A térkép a Balaton környékére, valamint Veszprém vármegyére fókuszál. A térképen „vadveszély” közlekedési táblákkal jelzik a lehetséges vadbalesetek helyszíneit.

A térkép alapján azonosíthatóak a legveszélyesebb útszakaszok, ahol a vadbalesetek gyakorisága a legmagasabb. A leginkább érintett utak közé tartoznak a 8-as és 82-es főutak, amelyek Veszprémen és környékén haladnak át. Az ilyen információk különösen hasznosak a közlekedési hatóságok és az autósok számára, akik így előre felkészülhetnek a potenciálisan veszélyes útszakaszokra. Az ilyen térképek segítségével pontosan meghatározhatók azok a területek, ahol fokozott óvatosságra van szükség, és ahol esetlegesen további intézkedéseket, például vadriasztó eszközök telepítését, vadátjárók kialakítását vagy sebességkorlátozásokat kell bevezetni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?