Durva, milyen időjárás vár a magyarokra a héten: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu2024. július 29. 12:26

Sajnos vagy nem sajnos, de csak rövid szünetet tart a forróság hétfőn, illetve kedden, amikor kicsit mérsékeltebb lesz a meleg és 26-32 fokra készülhetünk. Szerdától ismét melegszik az idő, a csütörtök pedig kimondottan perzselő lesz, egyes helyeken akár 37 fok is lehet majd. 

Hétfőn és kedden még kósza felhők is csak alig lesznek az égen, száraz, napsütéses, mérsékelten meleg időben lesz részünk, 26-32 fokkal. Úgyhogy ezekre a napokra bátran tervezhetünk strandolást, végre nem lesz az az elviselhetetlen hőség - írja az Időkép. No de nem kell sokat várnunk a forróságra, a következő napokban már megint egyre melegebb lesz, szerdán 29-34 fok, míg csütörtökön ismét 31 és 37 fok közöttiek lesznek a maximumok, a legmelegebb ismét délen, délkeleten, az Alföldön lesz. Pénteken 31-38, szombaton és vasárnap 29 és 35 fok közé melegedhet a levegő, készülhetünk az újabb kánikulára.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
csapadék, időjárás, kánikula, hőmérséklet, nyár, hőség, zivatar, zápor, meleg, napsütés, forróság, péntek, szerda, csütörtök,