Kitört a vihar: kemény hidegfront csapott le Magyarországra

Kitört a vihar: kemény hidegfront csapott le Magyarországra

agrarszektor.hu
Vasárnap megérkezett a felfrissülést hozó hidegfront Magyarországra. Viharos széllel és zivatarokkal tört be a lehűlés hazánk nyugati részére. Hétfőn már mérsékelten meleg időre lehet számítani. 

Az ország legnagyobb részén tombolt a forróság vasárnap, a hőmérséklet helyenként a 37-38 fokot is elérte. Nyugatra azonban már megérkezett a felfrissülést hozó hidegfront: a viharossá fokozódó északnyugati szél 30 fok alá hűtötte le a levegőt. Kőszeg és Szombathely térségében pedig a front mentén kialakuló zivatarok is átlépték a határt, melyek tovább fokozták a hűtő hatást - írja az Időkép.

Az ország leghidegebb és legmelegebb pontja vasárnap 15 óra 10 perckorAz ország leghidegebb és legmelegebb pontja vasárnap 15 óra 10 perckor

Kőszegen és Szombathelyen 24 fokot mutattak vasárnap délután a hőmérők, de a leghidegebb a határ közeli Bucsuban volt 20,4 fokos értékkel. Ezzel szemben az ország legmelegebb pontján, Cibakházán 38,7 fok van, így az ország leghidegebb és legmelegebb pontja között 18 fokos kontraszt alakult ki.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?