Ezt nem láttuk jönni: durván lecsapott a hideg Magyarországra

agrarszektor.hu2024. július 30. 11:32

Ismét hűvös reggelben lehetett része az országnak: a meteorológiai mérőállomások szerint Zabarban 5,1 Celsius-fokig hűlt le a levegő. Emellett a nyár legalacsonyabb hőmérsékleti rekordja is megdőlt hétfőről keddre virradóan, amikor a Bükkben csaknem mínusz 6 Celsius-fokot rögzítettek.

Ismét rendesen lehűlt a levegő éjszaka, és ebből kifolyólag a hétfőinél is alacsonyabb minimumok születtek kedd hajnalban. Az előző nap Zabarban mért 7,7 Celsius-fokos minimumot hét mérőállomás is lekörözte, de ezúttal is Zabar volt a leghidegebb, ahol hajnali 5 óra 20 perckor 5,1 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet - írta meg az Időkép.hu.

Jó hír, hogy a minimumok még szerdán is hűsítő tartományban, 7-18 Celsius-fok között mozoghatnak, és csütörtök hajnalban is túlnyomóan 20 Celsius-fok alatt fognak alakulni a legalacsonyabb értékek. Ezt követően azonban ismét vissza fognak térni a trópusi éjszakák.

Egyébként a nyár eddigi legalacsonyabb hőmérsékletének hétfői rekordja is megdőlt a Bükk-fennsíkon. Hajnalban a Mohos-töbörben a mérőállomás -5,9 Celsius-fokos minimumot rögzített.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
bükk, levegő, időjárás, hideg, lehűlés, mínusz, reggel, hajnal, minimumhőmérséklet, minimum, mérőállomás, hidegrekord,