Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.30. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.30. kedd

agrarszektor.hu
Túlnyomóan felhőtlen, napos, száraz idő várható, legfeljebb néhol lehet kevés gomolyfelhő - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.07.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.07.30.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.07.30.) napon.

2024.07.30. kedd: Túlnyomóan felhőtlen, napos, száraz idő várható, legfeljebb néhol lehet kevés gomolyfelhő. A Tiszántúlon és helyenként a Dunántúlon megélénkülhet az északias szél, de nagyrészt mérsékelt lesz a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 26 és 31 fok között várható.
Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A távozó hidegfront mögött átmenetileg felfrissült a levegő. Érdemi fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2024.07.31 szerda: Derült, napos idő várható délután északon kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Friss híreink:

Mezőgazdasági munka: ha nincs ember, jönnek a gépek?

A munkaerőhiány az agrárszektor egyik legnagyobb kihívása, amelyre az automatizáció kínálhat megoldást. Az automatizált rendszerek előnyei, mint a termelékenység növelése, költségcsökkentés és precíziós gazdálkodás, komoly lehetőségeket rejtenek. Ugyanakkor a magas kezdő költségek, a technológiai ismeretek hiánya és az infrastruktúra fejlesztésének szükségessége komoly akadályokat jelenthetnek. A sikeres átálláshoz elengedhetetlen a megfelelő támogatás, oktatás és fejlesztési politika is, már csak azért is, mert a technológia lényegesen fejlettebb, mint a használatát körülvevő szabályozás vagy a hátteret jelentő képzési szint.

Ilyen söröket vesz most rengeteg magyar: megőrülnek értük itthon

Jelentős változások figyelhetőek meg a magyar sörpiacon: bár a fogyasztás csökkenése ezt az ágazatot sem kíméli, a minőségi sörök iránt azonban egyre növekvő kereslet tapasztalható. Ez pedig kifejezetten kedvez a kisüzemi, vagy más néven kézműves sörfőzdéknek, amelyek egyre népszerűbbek a lakosság körében. És bár a tavaly bevezetett kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR), valamint az idén júliustól életbe lépő kötelező visszaváltási rendszer (DRS) komoly nehézségeket okozott a sörfőzdéknél, az Agrárszektor által megkérdezett ágazati szereplők mégis jellemzően pozitívan nyilatkoztak a helyzetükről, és a fogyasztás fellendülését várják a nyári időszak hátralevő részében.

Szántóföldi növények a kertben? Nem vicc, ezeket bárki ültetheti otthon is

A konyhakertben általában zöldségeket, gyógy-, és fűszernövényeket, valamint gyümölcsfákat tartunk, pedig néhány hagyományosan szántóföldi növény is helyet kaphatna ott. Ilyen lehet akár a mustár, ami gyógyhatású is, de ültethetünk kukoricát, búzát vagy akár árpát is otthon a kiskertbe.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Sztárszakmák, amikkel degeszere keresheted magad: diploma nélkül is, havi 600-700 ezer a fizu

Azok számára, akiket idén nem vettek fel egyetemre, számos alternatív lehetőség áll rendelkezésre, beleértve a pótfelvételit, szakmai képzéseket és különféle tanfolyamokat. Például a villanyszerelők ipari és lakossági szektorban is bruttó 400-600 ezer forintot kereshetnek pályakezdőként, míg a CNC gépkezelők havi bruttó bére 450-700 ezer forint között mozog. Az IT szektorban programozói nyelvek elsajátításával vagy rövid távú kurzusok elvégzésével akár diplomás végzettség nélkül is kiemelkedően jó fizető állásokhoz lehet jutni.

Így hágják át a magyar kocsmák a sörtörvényt: pofátlanság, pórul járnak a vásárlók

A kisüzemi sörök forradalma az elmúlt évtizedben robbanásszerűen fejlődött Magyarországon. Száznál is több új főzde nyílt, a fogyasztók egyre nyitottabbak a különleges ízekre. Felkerestük a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületét, valamint piaci szereplőket, hogy megismerjük az ágazat helyzetét a fővárosban és vidéken egyaránt. Nézzük!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?