Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.31. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.31. szerda

agrarszektor.hu
Túlnyomóan felhőtlen, napos, száraz idő várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő lehet az égen - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.07.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.07.31.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.07.31.) napon.

2024.07.31. szerda: Túlnyomóan felhőtlen, napos, száraz idő várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő lehet az égen. Nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között várható. Késő estére 20 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli a szervezetünket, de közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését az erős UV-B sugárzás. Ilyenkor ugyanis rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet. Szerdán országszerte visszatér a kánikula, figyeljünk oda az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.

A következő napon várható időjárás

2024.08.01 csütörtök: Napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, utóbbiakból délután, este a Nyugat-Dunántúlon és északon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. A délnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül, Sopron környékén megerősödhet. A csúcsérték 32 és 27 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ez vár a magyar kerttulajdonosokra: nem úgy lesz, ahogy sokan hiszik

Az utóbbi években az éghajlatváltozás már nem csak tudományos előrejelzés, mindenki érezheti a következményeit. A családellátó konyhakertben is egyre nagyobb kihívás a termesztés, ám van néhány praktika, amivel eredményesen védekezhetünk a megváltozott időjárási viszonyokkal szemben.

Mezőgazdasági munka: ha nincs ember, jönnek a gépek?

A munkaerőhiány az agrárszektor egyik legnagyobb kihívása, amelyre az automatizáció kínálhat megoldást. Az automatizált rendszerek előnyei, mint a termelékenység növelése, költségcsökkentés és precíziós gazdálkodás, komoly lehetőségeket rejtenek. Ugyanakkor a magas kezdő költségek, a technológiai ismeretek hiánya és az infrastruktúra fejlesztésének szükségessége komoly akadályokat jelenthetnek. A sikeres átálláshoz elengedhetetlen a megfelelő támogatás, oktatás és fejlesztési politika is, már csak azért is, mert a technológia lényegesen fejlettebb, mint a használatát körülvevő szabályozás vagy a hátteret jelentő képzési szint.

Ilyen söröket vesz most rengeteg magyar: megőrülnek értük itthon

Jelentős változások figyelhetőek meg a magyar sörpiacon: bár a fogyasztás csökkenése ezt az ágazatot sem kíméli, a minőségi sörök iránt azonban egyre növekvő kereslet tapasztalható. Ez pedig kifejezetten kedvez a kisüzemi, vagy más néven kézműves sörfőzdéknek, amelyek egyre népszerűbbek a lakosság körében. És bár a tavaly bevezetett kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR), valamint az idén júliustól életbe lépő kötelező visszaváltási rendszer (DRS) komoly nehézségeket okozott a sörfőzdéknél, az Agrárszektor által megkérdezett ágazati szereplők mégis jellemzően pozitívan nyilatkoztak a helyzetükről, és a fogyasztás fellendülését várják a nyári időszak hátralevő részében.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

2025-ben megújul a Szerencsejáték Zrt. hűségprogramja: rengeteg játékost érint

Az európai nemzeti lottótársaságok közül nagyon kevésnek olyan széles a termékportfóliója, mint a miénk, kevés állami szerencsejátékszervező rendelkezik például sportfogadási választékkal is - mondja Bánhegyi Zsófia. A Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatója szerint ez az összetett termékpaletta kereskedelmi szempontból is kihívás, amely innovációra sarrkalja a vállalatot. Bánhegyi Zsófiával a Szerencsejáték Zrt. termékfejlesztési stratégiájáról, közte a digitalizáció kérdéseiről, a felelős játékszervezési és az ezek során alkalmazott komplex marketing eszközrendszerről, továbbá generációs kihívásokról beszélgettünk. De természetesen szóba került az is, hogy mik a legújabb trendek az iparágban, és ennek fényében milyen termékfejlesztésekkel készülnek a közeljövőben.

Egyre több vidéki fiatal űzi ezt a kőkemény sportot: sorra jönnek létre a klubok

Képzelj el egy sportot, ahol a keménység és a könnyedség tökéletes harmóniában találkozik, ahol a fizikai erő és az állóképesség egy szellemes labdajátékkal ötvöződik. Ez a rögbi, egy befogadó és közösségformáló sport, amelyet fiúk és lányok egyaránt játszanak óvodákban, iskolákban és egyetemeken. A rögbi nemcsak látványos és izgalmas, hanem az utolsó percig tartó lendülettel is bír. Magyarországon az 1990-es években kezdett elterjedni, és azóta is folyamatosan fejlődik, erős közösségeket és sikeres válogatottakat nevelve. A Magyar Rögbi Szövetséget felkeresve betekintést nyertünk a rögbi hazai helyzetébe, feltérképezve a sportág népszerűségét a fővárosban és a vidéken egyaránt.  

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?