Óriási csavar jön az időjárásban: eddig tartott a nyár Magyarországon

agrarszektor.hu2024. július 31. 15:01

Kánikulával köszönt be utolsó nyári hónapunk, az augusztus, a maximumok országszerte 32 és 37 fok között alakulnak. Viszont a nagy meleg nem lesz tartós, nyugaton és északon már délután, este kialakulhat egy-egy zápor, zivatar, pénteken pedig már többfelé az országban, ezen a napon ugyanis hidegfront érkezik nyugat-északnyugat felől.

Hidegfront hoz záporokat, zivatarokat, szombatra erős szelet. A front előtt pénteken még 28-35 fok közé melegszik a levegő, ám záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal vissazeshet a hőmérséklet. Hevesebb zivatarok kialakulásásra is esély van, ezeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetik. Országos, az aszályt nagyobb mértékben enyhítő esőre viszont nem kell számítani - írja az Időkép.hu.

A front mögött szombatra néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 26-31 fokot mérhetünk majd. Többfelé erős, helyenként viharos északnyugati szél támad, de napsütésből nem lesz hiány. A magasabbra törő gomolyfelhőkből főként az ország északkeleti harmadán és a nyugati-délnyugati határ mentén fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A nagy meleg vasárnap sem tér vissza, ekkor majd 27 és 32 fok közé melegszik délutánra a levegő. A napos időt legfeljebb északnyugaton zavarhatják meg záporok, néhol zivatarok.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
levegő, időjárás, hőmérséklet, zivatar, szél, front, meleg, hidegfront, lehűlés, péntek, szombat, viharos,