Fordulat jöhet az időjárásban hétvégén: búcsút inthetünk a nyárnak?

MTI2024. augusztus 1. 19:29

Hétvégén meleg idő várható, de több helyen kialakulhat zápor, zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Pénteken a fátyolfelhőzet mellett helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, és elszórtan valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél helyenként megélénkül. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb pénteki nappali hőmérséklet 29 és 35 Celsius fok között várható.

Szombaton általában derült vagy gyengén felhős, napos idő valószínű, de északkeleten erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Ott szórványosan várható záporeső, zivatar, de egy-egy zápor, zivatar máshol is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél megélénkül, sokfelé megerősödik. Szombat hajnalra 13 és 21 Celsius fok közé csökken a hőmérséklet, délután 26, 32 Celsius fok lesz.

Vasárnap sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel északon, északnyugaton. Helyenként megélénkül az északnyugati, északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet vasárnap 10 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 Celsius fok között alakul.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
eső, időjárás, előrejelzés, hőmérséklet, zivatar, szél, zápor, felhőzet, vasárnap, péntek, szombat, gomolyfelhő, szélerősödés,