Ekkora eső már rég esett Magyarországon: mutatjuk, hol volt a legdurvább

agrarszektor.hu2024. augusztus 3. 12:01

Pénteken komoly mennyiségű csapadék esett az ország egyes pontjain, volt, ahol 26,5 milliméter hullott le. Szombaton északkeleten lehet kis öntözésben bízni, vasárnap azonban újabb záporokat, zivatarokat kap a Dunántúl. Elszórt záporok, zivatarok még hétfőn is előfordulhatnak nyugaton, valamint az északi, északkeleti tájakon. Ezt követően azonban egyre melegebb, szárazabb időre van kilátás.

A pénteki hidegfront és annak zivatarjai hosszú idő után végre szemmel látható csapadékmennyiségeket hoztak az ország egyes pontjaira: Csurgón 26,5 milliméter, Gyulán 22, Kötegyánon közel 23 milliméter hullott le. A környéken élők biztos örültek a locsolásnak, de a jelenlegi aszályos időszakban sajnos ezek a mennyiségek sem jelentenek érdemi javulást - írja az Időkép.

Most minden csepp eső aranyat ér, és még ha országot eláztató eső nem is, de záporokat, zivatarokat még kapunk a következő napokban. Ma északkeleten, vasárnap pedig ismét a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Heves zivatarok nem várhatóak, de egy-egy intenzív cella felhőszakadást, esetleg aprószemű jégesőt okozhat.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
aszály, csapadék, eső, időjárás, jégeső, zivatar, zápor, hidegfront, felhőszakadás, vasárnap, csapadékmennyiség, szombat,