Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.03. szombat

agrarszektor.hu2024. augusztus 3. 07:45

Általában napos idő várható kevés felhővel, de az északkeleti, keleti harmadban erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.08.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.08.03.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.08.03.) napon.

2024.08.03. szombat: Általában napos idő várható kevés felhővel, de az északkeleti, keleti harmadban erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elsősorban arrafelé alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar, de kisebb eséllyel a nyugati határ menti tájakra is besodródhat néhány csapadékgóc. Az északnyugati, északi szél megélénkül, több helyen megerősödik, helyenként - főként a magasabban fekvő részeken - viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 25 és 30 fok között várható.
Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.08.04 vasárnap: Sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Hazánk nyugati, északnyugati felén szórványosan előfordul zápor, zivatar. Helyenként megélénkül az északnyugati, északi szél, zivatarban erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Friss híreink:

Ehhez még kert sem kell: a profik már így termesztenek zöldséget

A hidropónia, mely latinul „dolgozó vizet” jelent, a talaj nélküli kertészkedés művészete. Talaj hiányában a víz biztosítja a tápanyagokat, a hidratálást és az oxigént a növények számára. A görögdinnyétől a jalapenón át az orchideáig, számos növény termeszthető a hidropónia segítségével. Minimális helyet, a hagyományos mezőgazdasághoz képest 90 százalékkal kevesebb vizet igénylő technika segítségével rövidebb idő alatt termeszthetjük meg növényeinet. 

Darázsinvázió várhat a magyarokra augusztusban: erre jobb lesz felkészülni

Sokan észrevehették, hogy idén jóval hamarabb jelentek meg akár tömegesen is a darazsak Magyarországon, 2024-ben ugyanis közel három héttel hamarabb jött a nagy meleg itthon, ami rendkívül kedvező nekik - tudta meg az Agrárszektor Kovács Tamástól, a Nova-Tox Profi Kft. ügyvezető igazgatójától. Kiemelte, a hőség hatására a rovarok intenzíven tudtak most elszaporodni és amennyiben ez a felmelegedés és idő előtti tartós meleg lesz a jellemző, fel kell készülni a darazsak nagyobb számú megjelenésére. A szakember hangsúlyozta, a jelenlegi helyzet eléggé aggasztó, augusztus végére ugyanis a darazsak tömeges megjelenése akár kritikus mértékre is eszkalálódhat.

Nagy játszmák kora - osztanak lapot az agráriumnak?

Az utóbbi években a nemzetközi kereskedelmi háborúk, szankciók, valamint a politikai instabilitás mind-mind hatással voltak az agrártermékek piacára. Az élelmiszerárak ingadozása, a termelési láncok megszakadása és a piacok közötti verseny új kihívások elé állította a gazdákat és az agrárvállalatokat világszerte, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy tűnik, hogy sok esetben nem a piaci folyamatok gyakorolnak döntő hatást, hanem a geopolitikai döntések. Utóbbiak meghozatalakor – úgy tűnik – sok esetben kevéssé érvényesültek az agrofood szektor szempontjai.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így visznek haza havonta busás milliókat a rosszabb magyar focisták is: ebben már a nyugatot is előzzük

A magyar futball gazdasági helyzete az elmúlt években jelentős változásokon megy keresztül, habár a klubok anyagi helyzete, sikeressége, és persze az irántuk tanusított érdeklődés is rendkívül felemás. A Pénzcentrum mostani cikkében Szabados Gábor sportközgazdásszal beszélgettünk arról, hogyan formálódott a sportág anyagi háttere, megtudtuk, melyek a klubok fő bevételi forrásai, mennyit keresnek a játékosok az NB1-ben, és hogy valósak-e azok a hírek, miszerint a magyar NB2-ben magasabbak a fizetések, mint a belga első osztályban. Arra is rákérdeztünk, hogyan képesek a klubok fenntartani ezeket a béreket, és milyen szerepet játszanak a TAO támogatások a sport finanszírozásában.

Hiába a húzós árak: ezekre a helyekre jár szórakozni a magyar elit

Szinte nincs olyan ember a Földön, aki ne gondolkozott volna már el azon, hogy egyszer valami különleges kikapcsolódási formába vág. Legyen szó akár egy tandemugrásról, vízisíről, vagy akár egy élményvezetésről egy Ferrari volánja mögött. Ezek azok az élmények, amelyek kizökkenthetnek mindenkit egy rövid időre a szürke hétköznapi mindennapjaikból, és tovább fejleszthetik a személyiségünket. A Meglepkék csapata Magyarország első számú élményajándék szervezője régóta telis-tele van a jobbnál-jobb kikapcsolódási lehetőséggel, így mindenki megtalálhatja magának a legeslegjobb kikapcsolódási formát. Sashalmi Attila, a Meglepkék.hu élménykutatója lapunknak elmondta, melyek a legnépszerűbb programok, de mesélt a távlati céljaikról is.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,