Betört az ősz Magyarországra: tényleg eddig tartott a nyár?

agrarszektor.hu2024. augusztus 4. 10:01

Északkeletre betört az ősz Magyarországon. Borsodban és Szabolcsban szombat délután többfelé csak 15-17 fokot mutattak a hőmérők.

A szombat délután az ország nagy részén kellemes nyári idővel telt, sokfelé általában 25 és 30 fok között alakult a hőmérséklet. Viszont az ország északkeleti harmadán nem ez volt a helyzet. Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben 12-13 óra körül állt be a napi csúcshőmérséklet, majd ahogy egyre többfelé megérkeztek a záporok, zivatarok, úgy esett vissza a hőmérséklet. Ezeken a tájakon szombat dél körül 23-25 fok körüli értékeket mutattak a hőmérők, majd hirtelen egyre többfelé visszaesett a hőmérséklet. Északkeleten a legtöbb helyen kora délután 7-8 fokot csökkent a hőmérséklet, de voltak olyan tájaink is, ahol 10 fokkal lett hűvösebb délutánra - írja az Időkép.

Mintha csak az ősz köszöntött volna be azzal, hogy 15-17 fok köré hűlt a levegő. Ugyanakkor Borsodban sokfelé kiadós öntözést hozott a délután, többfelé mértünk 15-20 mm-nyi csapadékot, de Edelényben 41 mm eső esett nagyjából 3 óra leforgása alatt.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
csapadék, öntözés, eső, időjárás, magyarország, hőmérséklet, nyár, zivatar, zápor, ősz, szombat,