Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.06. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.06. kedd

agrarszektor.hu
Az ország nagy részén napos idő várható főként a Dunától keletre több gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.08.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.08.06.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.08.06.) napon.

2024.08.06. kedd: Az ország nagy részén napos idő várható főként a Dunától keletre több gomolyfelhővel. Emellett északkeleten és a délnyugati, nyugati határ mentén maradhatnak tartósabban felhős vidékek is, de csak előbbi tájakon alakulhat ki legfeljebb egy-egy zápor. Az északias szél már inkább csak az Észak-Dunántúlon és északkeleten, keleten élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul, azonban a tartósabban felhős északkeleti vidékeken ennél hűvösebb lehet. Késő estére jobbára 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2024.08.07 szerda: Napos időre számíthatunk általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Egy-egy zápor a nyugati határvidékre besodródhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A maximum-hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Friss híreink:

Gyakran iszol tejet? A szakértő elárulta, mi az, amit mindenképp tudnod kell

Napjainkban egyre szélesebb körben elterjedt mondhatni trend, az állati eredetű tejek mellőzése, vagy elhagyása, így egyre nagyobb teret kapnak az alternatív, növényi italok, melyeket a köznyelvben leginkább növényi tejként emlegetünk. Sokan a tej valamely összetevőjére való érzékenység miatt fogyasztják ezeket a termékeket, de egyre többen környezetvédelemi okokból, valamint az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében választják ezeket az alternatívákat. De vajon milyen hatással vannak ezek az egészségünkre? 

Itt a csúf igazság a magyar kukoricáról: óriásit bukhat idén rengeteg gazda

2022-ig úgy látszott, semmi sem tudja megrendíteni a kukoricatermesztés pozícióját Magyarországon, ám a történelmi aszály, a rekordalacsony termés és a kezdeti magas terményárakat letörő, az országba beáramló ukrán import jókora pofont adott a magyar gazdáknak. 2023-ban az előző év tapasztalatai miatt lecsökkent a kukorica termőterülete itthon, az alacsony terményárak és a megnövekedett termelési költségek ismét a gazdák ellen dolgoztak. Idén - a hektikus időjárás ellenére - június közepéig, végéig úgy festett, kivételesen akár jó éve is lehet a hazai kukoricatermesztőknek, az ezt követően az országba berobbani forró, száraz és aszályos időjárás azonban ismét letörte a termesztők reményeit. Mostanra azonban már ott tartunk, hogy legalább 20-30 százalékos termésveszteség lehet idén a kukoricánál, feltéve, hogy a betakarításig már nem jön újabb szélsőséges időjárás. De vajon hogyan látják a helyzetüket a kukorica termesztésével foglalkozó gazdák? Mekkora terméskieséssel számolnak, mit tudnak kezdeni az aszály által tönkretett terméssel? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Mindent túlélő növények a lakásba: ezeket szinte lehetetlen elpusztítani

Lehetünk tapasztalt növénynevelők, vagy akár elfoglalt, esetleg feledékeny amatőrök, egészen biztos, hogy mindannyian szembesültünk már azzal, hogy szobanövényeink hervadni, barnulni kezdenek. A különböző növényfajták más-más igényűek, de vannak olyan fajták melyek sokkal ellenállóbbak, jobban alkalmazkodnak a nem tökéletes fényviszonyokhoz és öntözési szokásokhoz, mint egyes társaik. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Sokan fognak bukni a kötelező rendszámcserén: ezeket a kocsikat a kutya sem fogja megvenni?

Szeptembertől nem lehet zöld rendszámmal forgalomba helyezni a plug-in hibrid autókat Magyarországon, 2026-ig pedig az összes kiadott rendszámot fehérre kell cserélni. Az új autóknál a helyzet egyértelmű, de mire számítsanak azok, akik már beruháztak egy PHEV autóba: mennyiben befolyásolja a használtpiacot a kedvezmények elvétele? Ezt jártuk körbe szakértők segítségével.

Hemzseg tőle most a Balaton: tilos megenni, tele van parazitákkal, vírusokkal

Egyre többen olvashatunk arról Facebook-posztokban, hogy egy-egy vízparti kirándulás során összegyűjtött kosárkagylókat, sokan meg is főzik, sütik. Cikkünkben éppen ezért most annak jártunk utána, hogy milyen kagylók találhatók meg ma Magyarországon. Illetve Balogh Csilla a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa azt is elmagyarázta, miért nem érdemes a vízparton talált kagylókból ételt készíteni és elfogyasztani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?