Most érkezett: új vezérigazgatója lett a nagy magyar sörgyártónak

agrarszektor.hu2024. augusztus 6. 13:03

Mike James brit szakember lett a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója augusztus 1-től, a pozíciót Békefi Gábor korábbi vezetőtől vette át, aki márciusban jelentette be, hogy visszavonul a vállalat éléről - közölte a társaság az MTI-vel. Az új vezérigazgató az Asahi Europe & International vállalatcsoport Egyesült Királyság és Írország üzletágából érkezett a Dreher Sörgyárak élére. Kiemelt feladata, hogy a magyar sörgyártás eddigi legnagyobb, 100 milliárd forintos beruházását felügyelje, és a vállalatot növekedési pályáján tartsa.

Mike James, a Dreher Sörgyárak új vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a Dreher Sörgyárak nagy utat tett meg a termékfejlesztés és hatékonyságnövelés területén az elmúlt 7 évben. Ez tette lehetővé, hogy 2024-ben a magyar söriparban egyedülálló, 100 milliárd forintos, teljes mértékben önerőből megvalósuló beruházás indulhasson el Kőbányán. Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak korábbi vezérigazgatója márciusban jelentette be, hogy hét év után visszavonul a vállalat éléről. Vezetése alatt előtérbe kerültek a prémium termékek, növekedett a hatékonyság és a kulcsfontosságú szegmensekben elért piaci részesedés, illetve a munkáltatói elkötelezettség. Békefi Gábor a későbbiekben szakértőként támogatja majd az Asahi Europe & International nemzetközi stratégiai építkezését a jövő év nyaráig - írják a közleményben.

Az 1854-ben alapított Dreher Sörgyárak Magyarország egyik vezető sörgyártója, 2017 óta a Japán legnagyobb sörgyártójaként ismert Asahi leányvállalata. A magyar sörfogyasztásból több mint 440 millió korsó sörrel veszi ki a részét, közvetve és közvetlenül több mint 8500 család megélhetését teszi lehető. Beszállítóinak 86 százaléka magyar kis- és középvállalkozás. A társaság évi 34 milliárd forinttal járul hozzá az államháztartáshoz. Nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a Dreher Sörgyárak Zrt. 2023-ban 87,4 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 74,1 milliárd forint után. A társaság tavalyi adózott eredménye 5,7 milliárd forintot tett ki a bázis időszak 3 milliárd forintjával szemben.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
magyar-termék, magyar, magyarország, sörgyártás, dreher, sörgyártók, sörgyár, dreher-sörgyár, sörgyártó, milliárd,