Figyelmeztetik a magyarokat: kemény vihar jöhet ma ebben a két megyében

agrarszektor.hu2024. augusztus 7. 08:44

Az előrejelzések szerint a mai napon késő estig nem várható a kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség az országban. Szerda késő estétől, éjféltől azonban nyugat, északnyugat felől növekszik a zivatarok kialakulásának esélye. A HungaroMet Zrt. a nap során két vármegyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarveszély miatt.

Agusztus 7-én napos idő várható itthon, kevés felhővel. Csapadék késő estig nem valószínű, majd a nyugati határt elérhetik záporok, zivatarok, a légmozgás viszont gyenge vagy mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 Celsius-fok között alakul. Késő estére 17 és 25 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet - írta meg a met.hu.

A HungaroMet Zrt. a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron és Vas vármegyékre. Mint írták, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Nyugat felől az ország nyugati kétharmadán megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. A Tiszántúlon derült marad az ég. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. Hajnalra többnyire 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet, de a hidegre hajlamos helyeken több fokkal hidegebb lesz.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
csapadék, időjárás, hőmérséklet, figyelmeztetés, megye, elsőfokú, zivatarveszély, villámlás, elsőfokú-figyelmeztetés,