Egész jövő héten kitart a hőség

agrarszektor.hu2024. augusztus 10. 19:01

Jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani Magyarország döntő részén, majd a következő hétvégén markáns hidegfront érkezhet - derül ki a HungaroMet Zrt. szombat délutáni videójából.

Jövő péntekig a déli vármegyékben 36-37 fok közelében alakulhatnak a csúcsértékek, és az éjszakák is kifejezetten melegek lesznek. Az északnyugati vármegyékben a következő napokban 30 fok közelében alakulnak a csúcshőmérsékletek, ami a hét második felében is csak 32-33 fok közelébe emelkedik.

Jövő hétvégén jöhet a hidegfront

A HungaroMet Zrt. most vasárnapra Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki, a négy vármegyében a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat. Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegyékben a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat a hét utolsó napján. Az előrejelzés szerint hétfőn és kedden Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében alakulhat 27 Celsius-fok felett a napi középhőmérséklet.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
időjárás, kánikula, időjárásváltozás, meteorológia, agrometeorológia, hőség, hőségriasztás, hőségriadó, napsütés-kánikula, agrár időjárás,