Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.10. szombat

agrarszektor.hu2024. augusztus 10. 07:45

Gomolyfelhős, napos idő várható, de időnként jobban összeállhatnak a gomolyok, viszont csapadék nem valószínű - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.08.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.08.10.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.08.10.) napon.

2024.08.10. szombat: Gomolyfelhős, napos idő várható, de időnként jobban összeállhatnak a gomolyok, viszont csapadék nem valószínű. Napközben az északnyugati, északi szél olykor megélénkülhet.A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul.Késő estére többnyire 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2024.08.11 vasárnap: Napos, száraz idő várható, általában kevés gomolyfelhővel. Az északnyugati szél néhol időnként megélénkül. Délután 30, 36 fokra számíthatunk.

Friss híreink:

Ennyire könnyű a lisztharmat ellen védekezni a kertben: ez a trükk működik

A nyár végéhez közeledve, a hűvösebb és nedvesebb éjszakák beköszöntével szinte minden kertben megjelenik egy szép nevű, de annál csúnyább betegség, a lisztharmat. A haszonnövényeken és a dísznövényeken egyaránt fertőz, és ha nem védekezünk ellene, nagyon hamar tönkreteszi a növényt és a termést.

Nincs mese: ez térdre kényszerítheti Európa mezőgazdaságát

Az európai mezőgazdaság termékeny évszázadai a múlté lennének, ha leállna az Atlanti-óceán legfontosabb áramlása, amely egy új kutatás szerint már akár a 2030-as évek végén megtörténhet, és valószínűbb, hogy 2050-ig megtörténik, mint az, hogy nem. A klímakutató szerint ez egész Európa éghajlatát drámai módon változtatná meg, Magyarországon is lehűlés és jóval kevesebb csapadék tenné kétségessé a mezőgazdaság jövőjét.

Ebbe megéri belevágni: sokan már csak így ültetnek növényt Magyarországon

Az ökológiai gazdálkodás egy olyan gazdálkodási forma, amely biológiai ciklusokon, szerves trágyázáson, illetve biológiai növényvédelmen alapszik, kerülve a szintetikusan előállított tápanyagutánpótló szerek használatát és - kevés kivétellel - a kémiai növényvédőszerek alkalmazását. Az ökológiai termelés egyre nagyobb teret kap világszerte, mert ez a szemlélet a környezet és az ember közötti biológiai rendszer hosszú távú egyensúlyának megőrzését tartja szem előtt.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Meghalni is luxus lesz Magyarországon? Ráfázik, aki nem spórol előre: kínzóan megdrágult a temetés

Jócskán az átlagos infláción felül drágultak a temetkezési szolgáltatások Magyarországon egy év alatt. Mind a koporsós, mind a hamvasztásos temetés kb. 10 százalékkal kerül többe manapság, mint egy évvel ezelőtt. Az egyik szakmai szervezet elnöke szerint ez arra vezethető vissza, hogy megdrágultak a szükséges kellékek, az energia és a munkaerő is, a szolgáltatók pedig kénytelenek voltak ezt áthárítani az ügyfelekre. Palkovics Katalin szerint komoly munkaerőhiány van a szektorban, utánpótlás pedig nincs. Novák Gergely, a Télizöld Kegyeleti Szolgálat Zrt. tulajdonosa pedig arról beszélt: óriási probléma, hogy a magyarok nem spórolnak előre a temetésre, így a családot nehéz helyzetbe hozhatja a nagy kiadás. A cég most nagy reményekkel vezetett be egy új internetes szolgáltatást, ahol a teljes ügyintézés elvégezhető otthonról.

Dobsz egy hátast, mi vár Szabolcs megyében: sárkányok, uralkodók és egy kis Hollywood

Idén is felkerült a toplistás települések közé Nyíregyháza, nem csoda, hiszen rengeteg látnivaló és program várja az ide és a megyébe látogatókat. Ha tervezed a nyaralást, vagy tennél egy őszi rövid kirándulást, adunk pár tippet, mit érdemes a régióban mindenképp megnézned. Itt járva megtudhatod, miért hívják Mátészalkát Hollywood bölcsőjének. De barangolhatsz, egy ízig-vérig Trónok harca hangulatot idéző városban, Nyírbátorban is, amit a sárkányok városa névvel is illetnek. Vagy akár átélheted a Bridgerton hangulatot a tiszadobi Andrássy Kastélyban. De ez még nem minden! Nézzük meg, mi vár még rád!

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,