Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.11. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.11. vasárnap

agrarszektor.hu
Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.08.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.08.11.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.08.11.) napon.

2024.08.11. vasárnap: Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Csapadék nem várható. Az északnyugati szél helyenként megélénkül.

A hőmérséklet délután 31 és 36, késő este 18, 26 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Számottevő fronthatással nem kell számolni, de az ilyesmire különösen érzékenyen reagálóknál melegfrontoknál fellépő tünetek esetleg előfordulhatnak.

A következő napon várható időjárás

2024.08.12 hétfő: Napos idő lesz, általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Néhol időnként megélénkül az északi, északkeleti szél. A hajnali 13, 22 fokról délutánra 28 és 37 fok közé melegszik fel a levegő, az északkeleti tájakon mérhetjük az alacsonyabb, délen a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Tilalomról dönthetnek Magyarországon: mindenkit érintenek a szigorítások

A sorozatos felhívások, tilalmak és figyelmeztetések ellenére is egyre több az erdőtűz hazánk területén az elmúlt időszakokban. Évente két fokozottan tűzveszélyes időszakot különíthetünk el, az egyiket kora tavasszal, a másik pedig, amelyet jelenlegi is élünk, a nyári hosszabb kánikulával és csapadékhiánnyal küzdő időszak.

Ennyire könnyű a lisztharmat ellen védekezni a kertben: ez a trükk működik

A nyár végéhez közeledve, a hűvösebb és nedvesebb éjszakák beköszöntével szinte minden kertben megjelenik egy szép nevű, de annál csúnyább betegség, a lisztharmat. A haszonnövényeken és a dísznövényeken egyaránt fertőz, és ha nem védekezünk ellene, nagyon hamar tönkreteszi a növényt és a termést.

Nincs mese: ez térdre kényszerítheti Európa mezőgazdaságát

Az európai mezőgazdaság termékeny évszázadai a múlté lennének, ha leállna az Atlanti-óceán legfontosabb áramlása, amely egy új kutatás szerint már akár a 2030-as évek végén megtörténhet, és valószínűbb, hogy 2050-ig megtörténik, mint az, hogy nem. A klímakutató szerint ez egész Európa éghajlatát drámai módon változtatná meg, Magyarországon is lehűlés és jóval kevesebb csapadék tenné kétségessé a mezőgazdaság jövőjét.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Milliókat is érhet ez a párszázforintos pénzérme: bárkinek a tárcájában ott lapulhat egy

Bár a 2 eurós emlékérmék gyűjtése egyre népszerűbbé válik, addig sok szakértő a mai napig kételkedik ezeknek az érméknek a numizmatikai értékében. Bárhogy is legyen, kereslet bizony van rá. Sok érme pörög a forgalomban, ami a névértékénél, azaz 2 eurónál többet ér, persze a legtöbb 3-5-8 eurós értéknél többet nem tud, de még így is lehet 800 forintból pillanatok alatt 3200 forintot csinálni, persze ha az ember talál vevőt. Vannak viszont olyan 2 eurós érmék is, amik akár 1,5-2 millió forintot is érhetnek. Ennek ellenére nem árt észnél lenni, és megfontoltnak lenni akkor, ha valaki pont a 2 eurós emlékérmék gyűjtésére adná a fejét.

Lerántjuk a leplet: 5 szobanövény, ami szinte mindent túlél, locsolni is alig kell

Mindig is növényeket szerettél volna gondozni, és velük szeretnéd az otthonodat is megtölteni, de nincs elég időd a gondozásukra? Semmi gond, mert van egy jó hírünk. Ha gyakran vagy távol az otthonodtól az még nem jelenti azt, hogy nem termeszthetsz növényeket. Csupán csak annyit tesz, hogy ki kell választanod a megfelelő fajtájút. A HelloVidék most megnézte, melyek azok a növények, amelyek kevés gondozást igényelnek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. augusztus 11. 07:33