Rakétaként lő ki az indiai élelmiszerpiac

agrarszektor.hu2024. augusztus 12. 08:14

Egészen döbbenetes mértékben, mintegy másfélszeresére nőhet az indiai élelmiszerpiac nagyon rövid idő alatt, egy új jelentés szerint ugyanis már három év múlva csak 1,3 milliárd dollárt tehet ki a rendkívül népes országban az élelmiszerszektor. A növekedés hátterében a déli országrészek technológiai fejlesztései és a startupok állnak - írja a New Indian Express.

- derül ki az Indiai Ipari Szövetség által kiadott és a Danfoss India által támogatott jelentésből. Az élelmiszer-feldolgozó iparban innovatív start-up cégek jelennek meg élvonalbeli technológiával - áll a CII, a CII FACE (Confederation of Indian Industry -- Food and Agriculture Centre of Excellence) és a Danfoss India által kiadott, "Food Processing Sector in India - Potential for Southern States." című jelentésben. A Danfoss India vezető szerepet tölt be a fűtés, szellőzés és légkondicionálás területén, és a dániai központú Danfoss mérnöki nagyvállalat leányvállalata.

A déli országrész viszi a prímet

"Tamil Nadu vezeti India feldolgozott gyümölcsök, gyümölcslevek és diófélék exportját, mennyiségben 33 százalékos, értékben pedig 27 százalékos részesedéssel, 2023-24-ben 2 08 370 metrikus tonnát exportálva 220,81 millió dollár értékben" - áll a jelentésben. Az indiai élelmiszer-feldolgozó iparban innovatív startupok jelennek meg csúcstechnológiával - áll a jelentésben.

A technológiai fejlődésen múlik a siker

A tanulmány betekintést nyújt a feltörekvő trendekbe, technológiákba és exportlehetőségekbe, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak és kihasználják az ágazatban rejlő lehetőségeket. Dél-India élelmiszer-feldolgozó ágazata egy forradalom küszöbén áll, az olyan innovatív szegmensekkel, mint a köles, a fogyasztásra kész és a növényi alapú tejtermékek alternatívái a gazdák számára gazdasági lehetőségek kincsesbányáját nyitják meg.

A közzétett jelentésből kiderül, hogy a technológia a kulcs a növekedés fellendítéséhez, a legmagasabb biztonsági és minőségi szabványok biztosításához, valamint India exportjának világszínvonalra emeléséhez

- mondta Ravichandran Purushothaman, a CII Hűtőlánc és Agrárlogisztika Nemzeti Tanácsának elnöke. "A Danfoss India izgatottan várja, hogy részesei lehessünk ennek az átalakító útnak, és hogy olyan fenntartható élelmiszer-feldolgozási megoldásokat fejlesszünk ki, amelyek az indiai mezőgazdaság és élelmiszeripar jövőjét alakítják" - mondta egy szombati nyilatkozatában.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
élelmiszer, ázsia, india, élelmiszerpiac, startup, élelmiszer-feldolgozás, élelmiszer-feldolgozó, élelmiszerfogyasztás, élelmiszer-feldolgozó-ipar,