Most érkezett a hír: ismét felbukkant a gyilkos kór a franciáknál

Most érkezett a hír: ismét felbukkant a gyilkos kór a franciáknál

agrarszektor.hu
Ismét megjelent a magas patogenitású madárinfluenza Franciaországban. Január óta most először észlelték a vírus jelenlétét egy gazdaságban az ország északnyugati részén, Bretagne régióban.

Noha az év elején Franciaország hivatalosan is mentes lett a madárinfluenzától, a betegség most ismét felütötte a fejét az országban. A vírus jelenlétét Franciaország északnyugati részén, Bretagne régió egyik baromfitelepén mutatták ki - közölte a francia mezőgazdasági minisztérium. A szakértők szerint a betegség nagy valószínűséggel vadmadarakról terjedt át a baromfikra, miután a közeli tengerparti területeken több eset is előfordult - írta meg a Reuters.

Franciaország tavaly tömeges vakcinázási kampányt indított a mezőgazdasági kacsák ellen, amelynek a hatóságok szerint a korábbi évekhez képest korlátozta a madárinfluenza terjedését. A hétfőn Bretagne-ban észlelt járványkitörés azt jelenti, hogy Franciaország elveszíti a madárinfluenzától mentes nemzetközi státuszát, bár a hatóságok az országos riasztási szintet a legalacsonyabb szinten tartják - közölte a minisztérium, amely arról azonban nem adott felvilágosítást, hogy milyen madárinfluenza-törzset találtak az érintett gazdaságban, ahol a teljes állományt levágták.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?