Ezt nehéz lesz elviselni: 40 fokos hőség is jöhet a hosszú hétvégén

agrarszektor.hu2024. augusztus 15. 18:32

Vasárnapig még 33-40 Celsius-fok valószínű a legmelegebb órákban, majd egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet a jövő hét elején már 28-34 fok között alakul. Kedden, augusztus 20-án többórás napsütés várható, de szórványosan előfordulhat zápor-zivatar, és a szél is többfelé megerősödik - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Sopron térségében és az északkeleti megyékben helyenként lehet zápor, zivatar. Az északnyugati szél napközben olykor megélénkülhet. A délutáni csúcshőmérséklet 33-39 fok között alakul.

Szombaton sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, néhol előfordulhat zápor, zivatar. Általában mérsékelt lesz a légmozgás, zivatar térségében azonban lehetnek erős, esetleg viharos lökések. Hajnalban 15-25, délután 33-40 fok valószínű.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre lehet számítani, de szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarban erős vagy viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 16-25, délután 32-40 fok valószínű, délkeleten lesz a melegebb.

Hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett többórás napsütés valószínű, de több helyen kialakulhat záporeső, zivatar. Az északi szél nagy területen megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A minimum-hőmérséklet 15-23, a csúcsérték általában 28-34 fok között várható, de a csapadékos tájakon hűvösebb, délkeleten melegebb időre kell készülni.

Kedden, augusztus 20-án a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre lehet számítani, de szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél több helyütt megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 16-24, délután 27-35 fok között valószínű.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
időjárás, előrejelzés, kánikula, hőség, zivatar, szél, zápor, napsütés, hétvége, viharos, zivatarveszély,