2024. augusztus 21. szerda Sámuel, Hajna
Döglött halak lepték el a Kis-Balatont: rengeteg tetemet találtak

Döglött halak lepték el a Kis-Balatont: rengeteg tetemet találtak

agrarszektor.hu
Hatalmas halpusztulás történt a Kis-Balatonon. Az eseményről helyi horgászok adtak hírt, akik fényképeket készítettek a látottakról, de azóta már videók is kerültek fel az internetre. Az illetékesek egyelőre még nem jelezték, mi okozhatta az esetet.

Hatalmas halpusztulás történt a Kis-Balatonon, a beszámolók szerint főként harcsák, pontyok, süllők és dévérkeszegek hullottak el - írta meg a Pecaverzum. A Kis-Balaton két, egymáshoz csatlakozó tározó medencéből áll Somogy és Zala vármegye határán, a Balatontól délre. Az első tározó Somogyban található, Vörs község közelében, a másik Zalában fekszik és Zalavár, Zalaszabar, Nagyrada, Garabonc és Balatonmagyaród községek határolják. A halpusztulás a Somogy vármegyei vízterületen történt, a 2-es tározón.

Az olvasók a portálnak drámai képeket küldtek a parton heverő haltetemekről és az egymás hegyén-hátán álló fekete zsákokról, amelyekbe a dögöket gyűjtötték össze a helyi horgászok, a természetvédők és a vízügyesek. Egy szemtanú szerint valóságos ökológiai katasztrófa történt, amiben hatalmas harcsák, húsz-harminckilós pontyok vesztek oda. A Kis-Balaton halgazdálkodásra jogosultja a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.), de egyelőre még nem jelent meg hivatalos tájékoztatás a részükről a Kis-Balatonnál történt halpusztulásról, így még nem tudni, pontosan milyen halak és mennyi veszett oda, milyen intézkedéseket tettek és mi okozhatta az állatok halálát.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. augusztus 21. 17:28