Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.22. csütörtök

agrarszektor.hu2024. augusztus 22. 07:45

Fátyolfelhőzet lesz felettünk, amely időszakosan szűrheti a napsütést, néhol kevés gomolyfelhő is képződhet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.08.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.08.22.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.08.22.) napon.

2024.08.22. csütörtök: Fátyolfelhőzet lesz felettünk, amely időszakosan szűrheti a napsütést, néhol kevés gomolyfelhő is képződhet. Csapadék nem valószínű. A Tiszántúlon megélénkül az északias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Késő este 18, 24 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nem várható fronthatás, a frontérzékenyek fellélegezhetnek. A hőség - legalább átmenetileg - mindenütt megszűnik.

A következő napon várható időjárás

2024.08.23 péntek: Nagyrészt derült, napos, száraz időre számíthatunk. Napközben időnként megélénkül a déli szél. A csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Friss híreink:

Nagy változás jön a magyar földeken: ezt már egy gazda sem kerülheti el

Napjainkban a fenntarthatósági kérdések nap mint nap életünk része és nincs ez másképp mezőgazdasági viszonylatban sem. Sokat hallhattunk már a regeneratív vagy megújuló mezőgazdaságról, amely arra összpontosít, hogy természetes folymatokra támaszkodva építse újra a talajaink leromlott szerkezetét. Világszerte egyre több gazda áll át az eféle gazdálkodási módra egyrészt fenntarthatósági, másrészt pedig költséghatákonysági célok miatt.

Díjeső Magyarországon: ők lettek az agrárium legjobbjai 2023-ban

2024-ben lesz tizedik éve, hogy az év legfontosabb agráreseményén, a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat, amellyel a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket díjazzuk. Első alkalommal 2015-ben ítéltünk oda díjakat, ezt követően pedig már minden évben, így 2023-ban is átadtuk őket, akkor tíz kategóriában választotta ki az év legjobbjait a tizenegy tagból álló szakmai zsűri. Az idei jubileumi díjkiosztó kapcsán most összegyűjtöttük, kik is nyerték 2023-ban a Portfolio Agrárdíjakat.

Lehet, hogy nincs visszaút: döbbenetesen leromlott a talajunk állapota

Új talajvédelmi keretjavaslattal állt elő az Európai Bizottság, amelynek célja, hogy 2050-re az a talajok egészségesek legyenek az egész unió területén. Az Régiók Európai Bizottsága (CoR) azonban több javaslattal állt elő legutóbbi plenáris ülésén, ahol hangsúlyozta, hogy a talajromlással szembeni tétlenség évente több mint 50 milliárd eurós költséget jelent. A szakemberek megosztottak egy drámai számot is: az Európai Unió talajainak 70 százaléka jelenleg egészségtelen. Kiemelték a helyi és regionális önkormányzatok kulcsszerepét a fenntartható talajkezelési gyakorlatok végrehajtásában, különösen a kevésbé fejlett régiókban, miközben sürgették az Európai Bizottságot, hogy biztosítson konkrét támogatást a helyi szinteken.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Fájóan megdrágultak legolcsóbb új autók Magyarországon: 5,5 millió alatt szinte semmit sem kapni

Tényleg beütött Magyarországon a júliustól belendetett autódrágulás: a legolcsóbb hazai modellek toplistáján több kocsi is jelentősen megdrágult 3 hónappal ezelőtthöz képest. Korábbi interjúnkban Varjas Ádám, a Duna Autó kereskedelmi igazgatója arról beszélt, az új, EU-s szinten kötelezően előírt extrák emelik az autóárakat, és főképp a legkisebb, legegyszerűbb modelleket érinti ez drasztikusan. Így is lett, van olyan kisautó, ami egyetlen negyedév alatt 700, illetve 750 ezer forinttal drágult. Összességében a friss toplistánk szerint manapság már 5,5 millió alatt szinte nem lehet új autót vásárolni Magyarországon. Ami ennyibe belefér, az elég fapados.

Hihetetlen, mi derült ki a magyarok kedvenc ásványvizeiről: 2024-ben erre senki sem számított

A nyári hónapokban jelentősen megnövekszik az ásványvízfogyasztás mértéke, ezért felkerestük a Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetséget (MAGYÜSZ), valamint több ásványvízgyártót és forgalmazót, hogy megtudjuk, vannak-e különbségek a fővárosi és vidéki fogyasztási szokások között. Kiderült, hogy a vásárlási szokások és preferenciák jelentősen eltérhetnek Budapest és a vidéki régiók között, különösen a vásárlások értéke, gyakorisága és az egészségtudatosság terén. De vajon milyen típusú vizet részesítenek előnyben a vásárlók, és hol vásárolják meg a termékeket? A válaszok meglepőek lehetnek.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,