Még nincs vége: brutális időjárás vár ránk hétvégén, ez csúnya lesz

MTI2024. augusztus 22. 20:32

Napos, száraz, meleg idő várható a hétvégén. Visszatér a kánikula, vasárnap napközben már 33-38 Celsius-fokos csúcshőmérsékletre kell készülni, de a hajnalok frissítőek lesznek - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken napos idő várható, legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen, de csapadék nem lesz. A légmozgás legfeljebb a Dunántúl északi részén élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-35 fok között alakul.

Szombaton többnyire derült, napos idő várható, csak fátyolfelhők lehetnek az égen, csapadék ezen a napon sem várható. A déli szél napközben a Dunántúlon néhol megélénkül. A minimum-hőmérséklet 10-20, a csúcsérték 32-37 fok között valószínű.

Vasárnap nagyrészt derült, napos időre van kilátás, csak fátyolfelhők lehetnek az égen, csapadék nem lesz. Napközben a déli szél időnként megélénkül, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, és megerősödik. Hajnalban 13-23 fok valószínű, délután 33-38 fokra lehet számítani.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
csapadék, időjárás, kánikula, idő, hőmérséklet, hőség, szél, csapadékhiány, meleg, fátyolfelhő, napos,