Visszatér a hideg Magyarországra: mutatjuk, hol lesz 10 foknál is kevesebb

agrarszektor.hu2024. augusztus 22. 15:31

Ha nem is sok időre, de átmenetileg visszavonulót fújt a kánikula, az átvonult hidegfront mögött hűvösebb levegő érkezett fölénk, fellélegezhetnek azok, akik szenvednek a nagy melegtől. 7-8 fok lehet az északi völgyekben péntek hajnalban.

Az előttünk álló éjszaka kifejezetten friss lesz, mindenhol 20, sőt több helyen 15 fok alá csökken a hőmérséklet. A fagyzugos helyeken, így elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben pedig még hűvösebben indulhat a péntek reggel, akár 7-8 fokig lehűlhet a levegő. A hidegrekordtól azonban messze leszünk, az 1986-ban Putnokon mért 3,7 fok megdöbntésére ezúttal nem kerül sor - olvasható az Időkép oldalán.

A friss éjszakának köszönhetően szervezetünk fellélegezhet, érdemes lesz egy nagyot szellőztetni, a legtöbb ház, lakás falai alaposan átmelegedtek az elmúlt időszakban. A frissebb idő nem tart sokáig, holnaptól visszatér a kánikula, de az éjszakák kezdetben még felüdülést hoznak, majd vasárnaptól ismét lesznek olyan helyek, ahol trópusi éjszakák jönnek 20 fok fölötti minimumokkal.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
időjárás, csökkenés, hőmérséklet, frissesség, friss, éjszaka, hűvös, csökken,