Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.25. vasárnap

agrarszektor.hu2024. augusztus 25. 07:45

Napos idő ígérkezik fátyol-, illetve főleg a Dunántúlon gomolyfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.08.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.08.25.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.08.25.) napon.

2024.08.25. vasárnap: Napos idő ígérkezik fátyol-, illetve főleg a Dunántúlon gomolyfelhőkkel. Csapadék nem várható, legfeljebb késő délután, este az északnyugati határra, Alpokaljára sodródhat be egy-egy zápor, esetleg zivatar. Az északira, északnyugatira forduló szél a Dunántúlon egyre több helyen megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között alakul, de a déli tájakon helyenként ennél egy-két fokkal nagyobb forróság is lehet.
Késő estére 22 és 30 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nincs, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.

A következő napon várható időjárás

2024.08.26 hétfő: Napos időben lesz részünk fátyol- és helyenként gomolyfelhőkkel. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakul ki. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főleg a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik. Délutánra 29 és 37 fok közé melegszik fel a levegő, északnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Friss híreink:

Kiderült az igazság a méhekről: nem úgy van, ahogy rengetegen hiszik

Egy 2016-os IPBES jelentés alapján az emberek által fogyasztott termékek 1/3 részéhez közük van a beporzó-fajoknak. A világ élelmének 90 százalékát képező 100 terményből 70-nél játszik szerepet a méhek és más rovarok, állatok beporzása. Becslések szerint a rovarbeporzás gazdasági értéke a világon megközelítőleg évi 235-577 milliárd dollár. A vezető gabonafélék 75 százaléka, a vadnövények közel 90 százaléka igényli a beporzást.

Nagy tüske-körkép: minden nép szeret valami erőset

Ezekben a hetekben-hónapokban aktuális a hazai gyümölcsök szedése, a nyár derekától október közepéig ugyanis számos fajtájuk érik be. A gyümölcs egyik sajátos felhasználási területe a pálinkakészítés, amely nagy hagyományokkal rendelkezik idehaza, ám a világ minden táján igyekeztek a legkülönfélébb népek hasonló italokat előállítani ősidők óta. A szóba jöhető alapanyagok és így a párlatok sora is szinte végtelen, a kajszitól a krumplin át a gabonáig szinte minden képes alkohollá nemesedni a hozzáértő kezekben. Az alábbi cikk bemutatja a világ néhány ismertebb tömény italát, azok készítési módját, valamint azt, hogy melyik ital mely régióban népszerű.

A fél világ a kínai vevőkért verseng

Az ázsiai élelmiszerpiac az elmúlt évtizedekben jelentős átalakuláson ment keresztül, amit elsősorban a gyorsan növekvő középosztály fogyasztási szokásainak változása mozgat. A világ legnépesebb régiójában, különösen Kínában és Délkelet-Ázsiában, a gazdasági növekedés és az urbanizáció következtében egyre több ember engedhet meg magának minőségi termékeket, ami növekvő igényt jelent a globális élelmiszerpiacon. Az USA, Európa és Ausztrália az ázsiai vevőkért verseng, miközben a helyi piacokon új divatok és trendek formálódnak.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így teszi tönkre magát rengeteg magyar a rossz alvással: nem is sejtik, milyen veszélyben vannak

Rengetegen küzdenek Magyarországon is időszakosan vagy tartósan alvási nehézségekkel, közülük pedig sokan szednek gyógyszert, gyógyhatású készítményt, isznak gyógyteát, ha rosszul alszanak. A Pénzcentrum most G. Németh Györgynek, a Magyar Alvás Szövetség elnökének segítségével járta körül a témát, hogy mikor és kinek érdemes alvássegítő szereket szednie, és kinek nem. Az interjúból az is kiderül, mire érdemes figyelni, ha valaki jól akar aludni és mit érdemes elkerülni, illetve milyen esetekben beszélünk alvászavarról, milyen tünetek utalnak alvásbetegségre.

Fillérekért kínálják most a szezon slágerzöldségét: 3+1 észbontóan finom süti cukkiniből

Kétség sem férhet hozzá, a cukkini a magyar kertek leghálásabb idényzöldsége. A nyári konyha egyik kedvelt alapanyaga, a lecsótól kezdve a grillezésen és a panírozáson át a nyári salátákig és a kevert sültekig bármihez, és szinte bármibe szuperül bevethető. Sőt, nemcsak főzelék, de még isteni sütemény is készíthető belőle, ugyanis nem hagyja kiszáradnia tésztát! Nem érződik az íze, egyszóval próbáljátok csak ki! Íme, 3+1 pfonegyszerű édesség, amivel feldobhatod a hétvégi menüt!

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,