Marad a kegyetlen hőség: durva, mi vár a magyarokra hétvégén

MTI2024. augusztus 29. 19:34

Jellemzően napos, meleg idővel búcsúzik az augusztus, zápor, zivatar legfeljebb pénteken alakulhat ki. Napközben 32-36 Celsius-fok között várható a csúcshőmérséklet, hajnalban 17-22 fok várható - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Pénteken napos időre kell készülni, döntően kevés gomoly- és fátyolfelhővel, legfeljebb nyugaton, illetve északkeleten alakulhat ki néhány helyen zápor, esetleg zivatar. Az északkeleti, keleti szél az ország keleti, délkeleti felén megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-36 fok között várható.

Szombaton is napos időre kell számítani, néhol gomoly- és fátyolfelhőkkel, de csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17-22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos részeken néhány fokkal hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-36 fok között várható.

Vasárnap a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett napos idő várható, csapadék nem valószínű és többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban a hőmérséklet jellemzően 17-22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz. Délután 32-36 fok között alakulnak a csúcsértékek.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
csapadék, eső, időjárás, hideg, előrejelzés, kánikula, hőmérséklet, zivatar, zápor, légmozgás, vasárnap, péntek, szombat,