Új élelmiszer kap Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet: mutatjuk, melyik

Új élelmiszer kap Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet: mutatjuk, melyik

agrarszektor.hu
A Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer hamarosan új termékkategóriával, a jégkrémekkel bővül. A Közös Agrárpolitikai támogatások pályázatainál a védjegyhasználók 5 extra pontot kapnak az elbírálásakor, amellyel jelentős előnyre tehetnek szert.

Az Agrárminisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (NÉBIH) közösen 2019-ben hozta létre a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet. A KMÉ védjegy célja egy olyan minőségi jelzés létrehozása, amely hiteles tájékoztatást nyújt a fogyasztóknak a minőségi élelmiszerek kiválasztásában - írja a NAK. A védjegy elérhetőségének növelése érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségével és más iparági szereplőkkel együttműködve munkacsoportokat hoz létre. Ezek a csoportok javaslatokat tesznek a KMÉ Védjegyiroda számára az egyes termékek pályázati leírásaira és véleményezik a NÉBIH tervezeteit.

A Közös Agrárpolitikai támogatások pályázati időszakához kapcsolódóan, a feldolgozóüzemek pályázatainál 5 plusz pont jár minőségrendszerben való részvételért. Mivel Magyarországon a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy az egyetlen elismert és notifikált nemzeti minőségrendszer az élelmiszerek viszonylatában, ezért a védjegyhasználók 5 extra pontot kapnak a pályázatok elbírálásakor, amellyel jelentős előnyre tehetnek szert.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?