Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.01. vasárnap

agrarszektor.hu2024. szeptember 1. 07:45

Napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadékra kicsi az esély, esetleg az északi és a nyugati tájakon egy-egy helyen lehet zápor vagy zivatar a délutáni, kora esti órákban - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.09.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.09.01.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.09.01.) napon.

2024.09.01. vasárnap: Napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadékra kicsi az esély, esetleg az északi és a nyugati tájakon egy-egy helyen lehet zápor vagy zivatar a délutáni, kora esti órákban. Az északkeleti, keleti irányú szelet az Alföldön és az Északi-középhegység térségében időnként élénk lökések is kísérhetik, majd estére mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható.
Késő estére 18 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, de az ország nagy részén folytatódik a kánikula, amely tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

A következő napon várható időjárás

2024.09.02 hétfő: Napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadékra kicsi az esély, esetleg az északi és a nyugati tájakon egy-egy helyen lehet zápor vagy zivatar. Az északkeleti szél az Alföldön és az Északi-középhegység térségében megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható.

Friss híreink:

Vetés szeptemberben: itt a lista, ezeket a zöldségeket most is ültetheted

A szeptemberi ültetés azért jó ötlet, mert így tavasszal hamarabb lesz termésünk, kihasználjuk az egyébként alapesetben üres talajt, és időt takaríthatunk meg a tavaszi ültetések idején. Hazánkban számos növény vethető vagy ültethető szeptemberben, köztük olyan egynyári, szívós növények, mint a cserepes körömvirág amely néhány héttel korábban virágozik majd, mint a tavaszi vetésű társaik. A zöldségek tekintetében az olyan növényeket, mint a fokhagyma és a lóbab, már most el lehet ültetni, hogy a következő tavasszal, illetve is nyáron korábban lehessen betakarítani.

Ezt sokan elrontják a gyümölcsfák nyári végi gondozásakor: itt hibáznak

A nyár végi, kora őszi időszakban sok fontos tennivaló akad a kiskertekben. A gyümölcsfák lombvédelme korábban a kórokozók elleni megelőző kezelést jelentette, hogy a levelek minél tovább, az őszi lombhullásig működjenek. Ám idén akkora az aszály, hogy már az öntözés is lombmegtartó kezelésnek számít.

Poloskainvázió jön Magyarországon: méreg helyett így védekezz ellenük

Közeleg az ősz, ami egyben azt is jelenti, hogy egyre sűrűbben találkozhatunk poloskákkal. Rossz hír, hogy most már nemcsak a kertünket, hanem az otthonunkat is megszállhatják. Az enyhe idő ráadásul nekik kedvez, így hozzá kell szoknunk a nemkívánatos vendégeinkhez. Az azonban fontos, hogy ne essünk kétségbe, ha bárhol összefutunk velük, hiszen könnyedén védekezhetünk ellenük kint és bent is egyaránt. Alábbi cikkünkből kiderül, hogy mi a helyzet jelenleg poloskafronton Magyarországon, és, hogy mire számíthatunk a későbbiekben.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Vagyonokat érő edények, bútorok lapulhatnak sok magyar pincében, padláson: ezeket keresik a gyűjtők

Az utóbbi évek gazdasági kihívásai számos ágazatot megviseltek, de az antik piac Magyarországon virágzik, és a kereslet továbbra is erős. Cikkünkben megvizsgáljuk, miért képes ellenállni a gazdasági viharoknak, és melyek a legfontosabb trendek és kihívások, amelyek az ágazatot formálják.

Ez sem tántorítja el a felelőtlen gazdákat? Kevesen tudják, de börtön járhat az utcára dobott állatokért

Nemrég ünnepeltük meg az Államalapítás napját. Az augusztusi tüzijáték kapcsán persze mindig felmerül a kérdés: hogyan óvjuk meg kedvenceinket a hangos pukkanások okozta stressztől? A legtöbben ilyenkor még a lakásba is beengedik állataikat, félve attól, hogy a nagy hanghatásokkal járó fény-show akár annyira megriaszthatja őket, hogy azok akaratlanul is elkóborolnak. Nem véletlen az sem, hogy augusztus 20. vagy épp szilveszter után megugrik a kóbor állatok száma. Mit látnak a szakemberek? Csökkent vagy nőtt az utcán kóborló állatok száma? Mit tehetünk, ha magában csatangoló, esetleg sérült állattal találkozunk az utcán? Kihez érdemes fordulni ilyen esetben? A HelloVidék kérdéseire Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője válaszolt.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,