Infláció: inkább a feldolgozott húsokat veszik az amerikaiak

Infláció: inkább a feldolgozott húsokat veszik az amerikaiak

agrarszektor.hu
Több ponton is megfigyelhető az, hogy az amerikai fogyasztók igyekeznek kordában tartani a költéseiket, és lehetőleg az olcsóbb alternatívákat választani. A jelenség a gazdaság számos területét érinti, így az élelmiszerfogyasztást és a vendéglátást is - írja a Futurism.com.

Ezt a tendenciát a Dallas Federal Reserve legutóbbi, texasi feldolgozóipari kilátásokat vizsgáló felmérése emelte ki, és az NBC News is felhívta rá a figyelmet, ahol egy felmérésben részt vevő személy megjegyezte, hogy egyre többen választják a kolbászt, ami az olcsó táplálékot jelenti az online szlengben.

Ez a kategória hajlamos növekedni, amikor a gazdaság gyengül, mivel a kolbász jó fehérjepótlója a magasabb árú fehérjéknek, és kímélheti a fogyasztók élelmiszer-büdzséjét.

EZ IS ÉRDEKELHET

Több ponton is tettenérhető jelenség

A felmérés többi része sem volt derűlátó: a válaszadók azt mondták, hogy készülnek a recesszióra, mert észrevették, hogy a számlákat lassabban fizetik ki, valamint más jelek is utalnak arra, hogy több kulcsfontosságú iparág gyengül.

Pesszimistán látják a jövőt?

Az infláció ugyanakkor, amely a világjárvány idején felpörgött, csökkenni látszik, mivel a fogyasztói árindex, az egyik legfontosabb inflációs mérőszám, a korábbi évekhez képest is figyelemre méltóan kisebb. Kérdés persze, hogy akkor miért van az, hogy látszólag minden nagyon drága, és az emberek pesszimisták a gazdasággal kapcsolatban – jegyzi meg a cikk.

Igaz, hogy az infláció a világjárvány idején az ellátási lánc hiányosságai miatt gyorsult fel, de erős bizonyítékok vannak arra, hogy a vállalatok kapzsivá váltak, és a feltétlenül szükségesnél nagyobb árat szabtak a fogyasztóknak az élelmiszerektől a gyógyszerekig mindenre. Nem is beszélve a hihetetlenül magas lakásárakról, amelyek miatt úgy tűnik, mintha az amerikai álom elérhetetlen lenne az átlagemberek számára, miközben a leggazdagabbaknak jól megy.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. szeptember 2. 05:58