Adományokat gyűjt az Élelmiszermentő Központ: mutatjuk a részleteket

agrarszektor.hu2024. szeptember 5. 19:27

Az élelmiszer-pazarlás növekvő, globális probléma az egész világon, miközben az élelmiszer értékes erőforrás. Magyarország Kormánya célként tűzte ki, hogy 2030-ra a háztartási élelmiszer-hulladék mennyisége csökkenjen. A cél érdekében a Magyar Kormány tudatos tervezés során több, nemzeti szintű intézkedést is hozott az elmúlt években. Az intézkedések célja, hogy minél több élelmiszert mentsenek meg és juttassanak el a rászorulóknak. Az Élelmiszermentő Központ is ezzel a feladattal kezdte meg működését.

Az Agrárminisztériummal közösen a mostani már a harmadik akció, melynek keretében szeptember 9-ig fogadja az Élelmiszermentő Központ magyarországi cégek felajánlásait. Felajánlást az adomany@emkp.hu e-mail címen, vagy a +36 30 728 6220-as telefonszámon lehet tenni, ahol a cég munkatársai válaszolják meg a felajánlásokkal kapcsolatos kérdéseket. Az iskolakezdés alkalmával a szervező Élelmiszermentő Központ szeretné megkönnyíteni az egyszülős gyermekek számára az iskolakezdést és az azt követő időszakot. A jótékonysági akció során főleg tartós élelmiszerek felajánlását várja az áruházláncoktól és vállalkozásoktól. A felajánlott termékekből csomagokat készítenek, amelyeket az Egyszülős Központ, Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány segítségével szeptember közepén juttatnak el a családoknak országszerte - olvasható a Élelmiszermentő Központ Nkft. közleményében.

Az egyszülős családok 40%-a nehéz anyagi helyzetben él, a szeptember pedig – az iskolakezdés költségei miatt - kiemelten nagy terheket ró rájuk. Óriási segítséget jelent a családoknak ez a szeptemberi támogatás, nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk a programnak

- mondta Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

Az Élelmiszermentő Központ feladata az élelmiszerveszteség megelőzése és a lejárathoz közeli, de még biztonsággal fogyasztható, tartós élelmiszerek összegyűjtése, és elosztása karitatív szervezetnek. Tevékenységével és a mostanihoz hasonló társadalmi akcióival igyekszik felhívni a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni harc fontosságára.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
élelmiszer, élelmiszeripar, jótékonyság, akció, élelmiszertermelés, szeptember, élelmiszertermék, élelmiszertermelő, élelmiszerfogyasztás, rászoruló,