Még nincs vége: a hétvégén sem szabadulunk a kánikulától

agrarszektor.hu2024. szeptember 6. 14:02

Az idei ősz első hétvégéje nem követi a naptárat. Szombaton sokfelé számíthatunk napos időre, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak helyenként alakulhat ki futó zápor, néhol zivatar átmeneti jelleggel. Több tájegységünkön is élénk lesz a déli, délkeleti szél. Reggelre 13 és 21 fok közé hűl a levegő. A csúcshőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.

Vasárnap a nap első felében sok napsütésre számíthatunk, majd délután nyugat-délnyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, északkeleten és keleten maradhat naposabb az idő. Futó zápor, esetleg zivatar csak elszórtan fordulhat elő. Az élénk, erős déli, délkeleti szélben 29 és 34 fok közé melegszik a levegő a délutáni órákra - írja az Időkép.hu.

A vasárnap reggel, délelőtt megrendezésre kerülö Budapest Félmaraton alatt is túlnyomóan napos idő várja a résztvevőket, csapadék nem lesz. A reggel 8 órai rajtkor még mérsékelt lesz a szél, de délelőtt és dél körül már számítani kell élénk, olykor akár erős délkeleti széllökésekre is. A reggeli 8 órási rajt idején 22-24 fokot mutathatnak a hőmérők, majd dél körül már 29-30 fokos melegre számíthatnak a résztvevők.

A jelenlegi számítások szerint a jövő hét első napjainak időjárását egy sekély ciklon alakítja majd, emiatt már többfelé kialakulhat ismétlődő jelleggel zápor, zivatar, illetve kiadósabb eső is érkezhet több tájegységünkre. Sokfelé szeles időben lesz részünk. Hétfőn 20 és 32 fok között alakulhatnak a maximumok, a tartósabban esős tájakon lesz hűvösebb az idő, keleten és északkeleten mérhetünk még 30-32 fokot. Kedden már csak 20-27 fokra van kilátás a délutáni órákban.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
időjárás, időjárásváltozás, idő, hőmérséklet, zivatar, zápor, meleg, vasárnap, reggel, dél, záporeső, időkép,